ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

ΝΥ Τimes: «Το Κίεβο έπληξε με UAVs δυο αεροπορικές βάσεις στην κεντρική Ρωσία»

Το ρωσικό ΥΠΑΜ παραδέχτηκε το χτύπημσ

ΝΥ Τimes: «Το Κίεβο έπληξε με UAVs δυο αεροπορικές βάσεις στην κεντρική Ρωσία»

Η Ουκρανία έπληξε χθες δυο στρατιωτικές βάσεις στην κεντρική Ρωσία, εκατοντάδες χιλιόμετρα από τα σύνορα των δύο κρατών, χρησιμοποιώντας τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAVs), αναφέρει δημοσίευμα των New York Times, που επικαλείται Ουκρανό αξιωματούχο.

Η αλήθεια είναι πως χωρίς αμερικανική βοήθεια αυτό δεν θα γινόταν.

Τα UAVs απογειώθηκαν από το ουκρανικό έδαφος. Τα πλήγματά τους κατέστρεψαν τουλάχιστον δύο αεροσκάφη σε μια από τις βάσεις και προκάλεσαν ζημιές σε αρκετά άλλα, κατά το δημοσίευμα των NYT.

Χθες βράδυ το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε πως εξαπολύθηκαν επιθέσεις εναντίον αεροπορικών βάσεων στην κεντρική Ρωσία. «Το καθεστώς του Κιέβου (…) αποπειράθηκε να καταφέρει πλήγματα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σοβιετικού σχεδιασμού στην αεροπορική βάση Ντιαγκίλεβα στην περιφέρεια Ριάζαν και στην αεροπορική βάση Ένγκελς στην επαρχία Σαράτοφ», σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Σκοπός της ουκρανικής επιχείρησης ήταν να καταστρέψουν «ρωσικά αεροσκάφη μακράς εμβέλειας», που χρησιμοποιούνται στα πλήγματα εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών, κατά την ίδια πηγή.

Πάντα κατά την εκδοχή του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, αν και τα UAVs αυτά αναχαιτίστηκαν από ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, συντρίμμια τους έπεσαν στις βάσεις, προκαλώντας εκρήξεις, σκοτώνοντας τρεις στρατιωτικούς, τραυματίζοντας άλλους τέσσερις και προκαλώντας ελαφριές ζημιές σε δύο ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.