ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ο Ερντογάν Καρακούς ξαναχτυπά: «Πρέπει το FIR στο Αιγαίο να φτάσει στον 25ο μεσημβρινό»

«Με τους πυραύλους μας μπορούμε να χτυπήσουμε τα ελληνικά νησιά»

Ο Ερντογάν Καρακούς ξαναχτυπά: «Πρέπει το FIR στο Αιγαίο να φτάσει στον 25ο μεσημβρινό»

Ο απόστρατος αντιπτέραρχος Ερντογάν Καρακούς, εκ των σημαντικότερων στρατιωτικών συμβούλων του Ρ.Τ.Ερντογάν μετά τις χθεσινές δηλώσεις περί «ολοκληρωτικού πολέμου με την Ελλάδα» ξαναχτύπησε με νέες απειλές λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η γραμμή του FIR πρέπει να γίνει ολόισια».

«Βλέπετε πως η γραμμή FIR περνά από τα χωρικά ύδατα, δηλαδή το σύνολο του FIR του Αιγαίου ανήκει στην Ελλάδα. Καθώς ακολουθεί τα χωρικά ύδατα, η γραμμή του SAR είναι καμπύλη. Για αυτό το λόγο συμβαίνουν οι παραβιάσεις.

Πρέπει να είναι εντελώς ευθεία, πρέπει με κάποιο τρόπο η γραμμή του FIR να καταστεί ολόισια».

Προφανώς αναφέρεται στον 25ο μεσημβρινό με βάση τον οποίο η Άγκυρα θέλει να διχοτομήσει το Αιγαίο.

Ο Ερντογάν Καρακούς είναι εκ των σημαντικότερων στρατιωτικών συμβούλων του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και απηχεί τις απόψεις του Τούρκου προέδρου.

Για να γίνει «ολόισια» η γραμμή του FIR, όπως επιθυμεί θα πρέπει να φύγουν οι βασικές «αιτίες» που την κάνουν «τεθλασμένη», δηλαδή τα ελληνικά νησιά.

Αργότερα μιλά ο απόστρατος και καθηγητής πανεπιστημίου Οζγκιούρ Τορ όπως αναφέρουν τα Τουρκικά Νέα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Διαθέτουμε πυραύλους που μπορούν να εκτοξευτούν από την ξηρά. Ένα τμήμα αυτών των πυραύλων μπορούν να χτυπήσουν τα νησιά ενώ ένα άλλο τμήμα μπορεί να φτάσει στην Ελλάδα και να χτυπήσει στον εναέριο χώρο της Ελλάδας. Αυτά από τώρα στον καιρό της ειρήνης τα τοποθετούμε, για να αυξήσουμε την αποτροπή.»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.