Η Ουκρανία ζητά συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης - «το κλειδί για την αλλαγή του παιχνιδιού»

Ο επικεφαλής του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών Ντμίτρι Κουλέμπα τόνισε ότι εάν η Δύση δεν παράσχει στο Κίεβο πυραυλικά συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης, η κατάσταση «θα γίνει ακόμη χειρότερη από τώρα». 

Η κατάσταση στο Ντονμπάς είναι «εξαιρετικά κακή» για τις ουκρανικές αρχές. Αυτό δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ντμίτρι Κουλέμπα σε μια από τις συνόδους στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

“Δεν θέλω να έχει κανείς την εντύπωση ότι όλα είναι λίγο πολύ εντάξει με τον πόλεμο. Η κατάσταση στο Ντονμπάς είναι εξαιρετικά κακή“, είπε.

Τόνισε ότι εάν η Δύση δεν παράσχει στο Κίεβο πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων, η κατάσταση «θα γίνει ακόμη χειρότερη από ό,τι είναι τώρα». 

Ο Kuleba ανέφερε ότι τα πυραυλικά συστήματα θα πρέπει να παρασχεθούν “το συντομότερο δυνατό”. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό είναι «το κλειδί για την αλλαγή του παιχνιδιού».

«Η Ουάσιγκτον πρέπει να τηρήσει την υπόσχεσή της και να μας παραδώσει τα MLRS το συντομότερο δυνατό, και θα ακολουθήσουν και άλλα», πρόσθεσε ο υπουργός, εξηγώντας ότι οι δυτικές χώρες κοιτάζουν τις ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών στο θέμα της προμήθειας των όπλων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την Τρίτη, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του κάλεσε για άλλη μια φορά τους δυτικούς εταίρους να διασφαλίσουν την προμήθεια βαρέων όπλων στο Κίεβο, ιδίως MLRS, αντιπλοϊκά και αντιαρματικά όπλα.