ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ο Μ.Νετανιάχου καθυστερεί το κλείσιμο του Al Jazeera στο Ισραήλ – Περιμένει το Κατάρ για τους αιχμαλώτους

220 αιχμάλωτοι κρατούνται στην Γάζα

Ο Μ.Νετανιάχου καθυστερεί το κλείσιμο του Al Jazeera στο Ισραήλ – Περιμένει το Κατάρ για τους αιχμαλώτους

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου φέρεται να καθυστερεί την προσπάθεια του υπουργού Επικοινωνιών Σλόμο Κάρχι να κλείσει τις δραστηριότητες του Al Jazeera στο Ισραήλ, αναφέρουν οι Times of Israel, το οποίο επικαλείται το Ynet.

Για την ώρα, ο Νετανιάχου δεν έχει φέρει στο υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας το αίτημα για την απαγόρευση λειτουργίας, μια κίνηση απαραίτητη για να τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση.

Επιπλέον, το Ynet υποστηρίζει ότι η καθυστέρηση συνδέεται με τον ρόλο του Κατάρ για την απελευθέρωση των πάνω από 220 αιχμαλώτων που κρατούνται στη Γάζα. Υπενθυμίζεται ότι το Al Jazeera είναι ένα κρατικά χρηματοδοτούμενο κανάλι του Κατάρ, όπου και εδρέυει.

Πηγές που σχετίζονται με την υπόθεση διέψευσαν πάντως ότι αυτό ισχύει, λέγοντας ότι το ζήτημα είναι νομικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Κάρχι φέρεται να επεδίωξε μια σαρωτική απαγόρευση κατά του καναλιού, αν και ο Γενικός Εισαγγελέας Γκάλι Μπαχαράβ-Μιαρά απαίτησε η κίνηση να έχει προσωρινό χαρακτήρα, να απαιτεί την έγκριση του υπουργού Άμυνας και του υπουργικού συμβουλίου πολέμου καθώς και να υπάρξει άμεση εξέταση του θέματος από τη Δικαιοσύνη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.