ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Ο ΟΗΕ ζητά να φύγει ο ρωσικός στρατός από το πυρηνικό εργοστάσιο στην Ζαπορίζια – Μόσχα: «Δεν θα το αφήσουμε στο έλεος»

Την ίδια στιγμή υπάρχουν αναφορές για νέα επίθεση

Ο ΟΗΕ ζητά να φύγει ο ρωσικός στρατός από το πυρηνικό εργοστάσιο στην Ζαπορίζια – Μόσχα: «Δεν θα το αφήσουμε στο έλεος»

Η Ρωσία απέρριψε τις εκκλήσεις του ΟΗΕ για μια αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη γύρω από τον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης, ο οποίος βρίσκεται υπό την επίβλεψη των δυνάμεων της Μόσχας από τις αρχές Μαρτίου.

Ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στο σώμα, Vasily Nebenzya, είπε στο Interfax την Παρασκευή ότι η Μόσχα πρέπει να «προστατέψει» το εργοστάσιο της Zaporizhzhia. Η απόσυρση των στρατευμάτων της θα καταστήσει την εγκατάσταση «ευάλωτη… σε προκλήσεις και τρομοκρατικές επιθέσεις», είπε.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, είχε ζητήσει νωρίτερα να αποσυρθεί όλο το στρατιωτικό προσωπικό και ο εξοπλισμός, λέγοντας ότι το εργοστάσιο «δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως μέρος στρατιωτικών επιχειρήσεων» και ότι πρέπει να συμφωνηθεί μια αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη. Ο Ζελένσκι λέει στους αξιωματούχους να σταματήσουν να διαρρέουν στρατιωτικές τακτικές.

Τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Γαλλία υποστήριξαν την έκκληση του Γκουτέρες. Ο Ραφαέλ Γκρόσι, επικεφαλής της πυρηνικής οργάνωσης της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ), δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι πρέπει να επισκεφθούν το εργοστάσιο το συντομότερο δυνατό. «Αυτή είναι μια σοβαρή ώρα, μια ώρα βαριάς», είπε ο Γκρόσι στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Την ίδια στιγμή αναφορές κάνουν λόγω για νέα επίθεση κατά του εργοστασίου με τους Ουκρανούς να θέλουν να εννοήσουν ότι οι Ρώσοι σκέφτονται να… αυτοβομβαρδιστούν!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/200_zoka/status/1558417915782864896

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.