Ο Ρ.Καντίροφ παίρνει θέση για την Χερσώνα: «Σωστά το αποφάσισε ο στρατηγός – Τώρα θα έχουμε πλεονέκτημα»

«Μην μιλάμε για παράδοση της πόλης»

Ο Ρ.Καντίροφ παίρνει θέση για την Χερσώνα: «Σωστά το αποφάσισε ο στρατηγός – Τώρα θα έχουμε πλεονέκτημα»

Η απόφαση του διοικητή της Μικτής Ομάδας των Ρωσικών Δυνάμεων, Σεργκέι Σουροβίκιν, να αποσύρει τα στρατεύματα από τη Χερσώνα ήταν σωστή, αν και δύσκολη, δήλωσε ο επικεφαλής της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ.

Στο κανάλι του στο Telegram, εξήγησε την υποχώρηση με την επιθυμία της διοίκησης να σώσει τις ζωές Ρώσων στρατιωτών.

Ο Καντίροφ υποστήριξε επίσης τη γνώμη του επιχειρηματία  Γεβγένι Πριγκόζιν, ο οποίος χαρακτήρισε υπεύθυνη την επιλογή ενός στρατηγού.

Ο Σουροβίκιν έσωσε χίλιους στρατιώτες που βρίσκονταν σε πραγματική περικύκλωση. Αφού ζύγισε όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, ο στρατηγός Σουροβίκιν έκανε μια δύσκολη αλλά σωστή επιλογή ανάμεσα σε παράλογες θυσίες για χάρη δυνατών δηλώσεων και να σώσει τις ανεκτίμητες ζωές στρατιωτών. Δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για την «παράδοση» της Χερσώνα.

«Ο Σουροβίκιν προστατεύει τον στρατιώτη και παίρνει μια πιο πλεονεκτική στρατηγική θέση – βολική, ασφαλής , – έγραψε ο επικεφαλής της Δημοκρατίας της Τσετσενίας.

Ο Καντίροφ πρόσθεσε ότι η Χερσώνα είναι μια δύσκολη περιοχή μάχης, η οποία ήταν γνωστή από την αρχή της επιχείρησης.

Τόνισε ότι ο Σουροβίκιν ενεργούσε σαν «πραγματικός στρατηγός μάχης», που δεν φοβόταν την κριτική και ότι ήταν αυτός που ήταν υπεύθυνος για τους στρατιώτες, «ξέρει καλύτερα».

Ο επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου ανακοίνωσε νωρίτερα την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τη Χερσώνα.

Ο Σεργκέι Σουροβίκιν, στην έκθεσή του προς τον υπουργό, δήλωσε ότι η Χερσώνα και οι γύρω οικισμοί δεν μπορούν να τροφοδοτηθούν πλήρως και να λειτουργήσουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από αυτή την άποψη, ο διοικητής πρότεινε να αναλάβει την άμυνα κατά μήκος της αριστερής όχθης του ποταμού Δνείπερου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.