ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ο Τ.Μπάιντεν «χρυσώνει» το χάπι της απώλειας της Αβντίιβκα με υποσχέσεις στον Β.Ζελένσκι: «Θα τα βρούμε τα 60 δισ. δολάρια»

Ο Ουκρανός πρόεδρος για ακόμα μία φορά προσπαθούσε να πείσει ότι η Ρωσία θα επιτεθεί σε ευρωπαϊκές χώρες

Ο Τ.Μπάιντεν «χρυσώνει» το χάπι της απώλειας της Αβντίιβκα με υποσχέσεις στον Β.Ζελένσκι: «Θα τα βρούμε τα 60 δισ. δολάρια»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σε μια προσπάθεια να “χρυσώσει το χάπι” της απώλεια την Ανίιβκα, δήλωσε το Σάββατο πως εξέφρασε στον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι τη σιγουριά του πως η στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ ύψους 60 δισ. δολαρίων θα ξαναρχίσει, ώστε να μην καταρρεύσει ψυχολογικά ο ουκρανικός στρατός.

«Μίλησα με τον Ζελένσκι μετά το μεσημέρι για να του πω ότι έχω τη σιγουριά πως θα εξασφαλίσουμε τα χρήματα», είπε ο Μπάιντεν σε δημοσιογράφους, ενώ ο ουκρανός πρόεδρος απηύθυνε στο Μόναχο έκκληση στη Δύση να στείλει στον στρατό του περισσότερα όπλα και πυρομαχικά, μερικές ώρες αφού η Ρωσία γνωστοποίησε πως έχει πλέον τον πλήρη έλεγχο στην πόλη Αβντιίβκα, στο ανατολικό τμήμα της ουκρανικής επικράτειας.

Εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου εκτίμησε νωρίτερα το Σάββατο ότι η απόσυρση των ουκρανικών στρατευμάτων και η πτώση της πόλης Αβντιίβκα είναι απόδειξη του «κόστους της απραξίας» του αμερικανικού Κογκρέσου.

 «Θα δώσω μάχη προκειμένου [ενν. οι Ουκρανοί] να λάβουν τα πυρομαχικά που χρειάζονται», επέμεινε ο πρόεδρος.

Ο Μπάιντεν χαρακτήρισε το γεγονός ότι η στρατιωτική βοήθεια συνεχίζει να εμποδίζεται στο Κογκρέσο (οι Ρεπουμπλικάνοι ελέγχουν με οριακή πλειοψηφία τη Βουλή των Αντιπροσώπων) «παράλογο και ανήθικο».

Την ίδια στιγμή ο Β.Ζελένσκι από το Μόναχο προσπαθούσε να πείσει ότι η Ρωσία θα επιτεθεί σε ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Πολωνία και οι Βαλτικέςς χώρες.

 Αν δεν ξαναρχίσει η αμερικανική στρατιωτική βοήθεια ,ο αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε ανησυχία πως κι άλλες πόλεις της Ουκρανίας θα πέσουν στα χέρια των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Έιντριεν Γουότσον ζήτησε οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής των Αντιπροσώπων να εγκρίνουν «χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση» πακέτο χρηματοδότησης 60 δισ. δολαρίων μετά τη συμβολική νίκη των δυνάμεων της Μόσχας, που έχουν περάσει αυτές στην επίθεση μετά την αποτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης το περασμένο καλοκαίρι.

Η απόφαση του Κιέβου να αποσύρει τα στρατεύματά του από την Αβντιίβκα ακολούθησε πολύμηνες εχθροπραξίες και την εντατικοποίηση των επιθέσεων της Ρωσίας για να καταλάβει την πόλη από τον Οκτώβριο, με μεγάλες απώλειες και στις δυο πλευρές και εκτεταμένες καταστροφές στις υποδομές της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν την απόσυρσή τους τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο. Επρόκειτο για τη «σωστή απόφαση» προκειμένου να «σωθούν όσο περισσότερες ζωές ήταν δυνατόν», εξήγησε στο Μόναχο ο πρόεδρος Ζελένσκι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.