ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ο Τζόνσον ζήτησε από τους υπουργούς του να «κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους» για τη διάσωση των δύο μισθοφόρων

«Καίγονται» στη Δύση να τους σώσουν

Ο Τζόνσον ζήτησε από τους υπουργούς του να «κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους» για τη διάσωση των δύο μισθοφόρων

Να κάνουν «ό,τι περνάει από το χέρι τους» για να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση δύο Βρετανών που συνελήφθησαν από τις ρωσικές δυνάμεις, ενώ πολεμούσαν στην Ουκρανία και καταδικάστηκαν σε θάνατο, ζήτησε από τους υπουργούς του ο Μπόρις Τζόνσον.

Οι Άιντεν Ασλίν και Σον Πίνερ (μαζί με άλλον ένα μαχητή, Μαροκινής καταγωγής) συνελήφθησαν στη Μαριούπολη τον Απρίλιο κατά τη διάρκεια της μάχης που έδιναν οι Ουκρανοί κατά των Ρώσων για τον έλεγχο της πόλης και κατηγορήθηκαν ότι ήταν μισθοφόροι.

Και οι δύο κρίθηκαν ένοχοι για «μισθοφορικές δραστηριότητες και διάπραξη ενεργειών που αποσκοπούσαν στην κατάληψη της εξουσίας και την ανατροπή της συνταγματικής τάξης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ», αλλά οι οικογένειές τους υποστηρίζουν ότι πολεμούσαν νόμιμα ως μέλη του ουκρανικού στρατού και θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται αντί αυτού, ως αιχμάλωτοι πολέμου.

Ο υπουργός της βρετανικής κυβέρνησης Ρόμπιν Γουόκερ καταδίκασε τη διαδικασία που είχε ως αποτέλεσμα την καταδίκη τους, ως «παράνομη δίκη σε μια ψευδοκυβέρνηση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Τζόνσον εμφανίζεται «σοκαρισμένος» από τις ποινές που τους επιβλήθηκαν και διέταξε τους υπουργούς να κάνουν «ό,τι περνάει από το χέρι τους» για να εξασφαλίσουν την απελευθέρωσή τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.