Ο Β.Πούτιν υπέγραψε διάταγμα οικονομικών παροχών σε Ουκρανούς που εγκαταστάθηκαν στη Ρωσία

Ξεπερνούν τα 3,6 εκατομμύρια

Ο Β.Πούτιν υπέγραψε διάταγμα οικονομικών παροχών σε Ουκρανούς που εγκαταστάθηκαν στη Ρωσία

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε σήμερα ένα διάταγμα το οποίο προβλέπει οικονομικές παροχές για όσους έφυγαν από την Ουκρανία για να πάνε σε ρωσικά εδάφη. Μεταξύ των ωφελούμενων από το πρόγραμμα είναι οι συνταξιούχοι, οι έγκυες και τα άτομα με αναπηρία.

Με το διάταγμα αυτό καθιερώνεται μηνιαία σύνταξη ύψους 10.000 ρουβλιών (170 δολάρια) για εκείνους που αναγκάστηκαν να φύγουν από την Ουκρανία μετά τη 18η Φεβρουαρίου. Οι ανάπηροι δικαιούνται επίσης το ίδιο ποσό μηνιαίως ενώ στις έγκυες θα καταβληθεί ένα εφάπαξ ποσό.

Με βάση το διάταγμα οι πληρωμές θα καταβάλλονται στους πολίτες από την Ουκρανία και των «Λαϊκών Δημοκρατιών» του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ. Η Μόσχα αναγνώρισε την ανεξαρτησία τους τον Φεβρουάριο. Στις 18 Φεβρουαρίου ο Πούτιν διέταξε να καταβάλλεται ποσό 10.000 ρουβλιών σε κάθε άτομο που θα φτάνει στη Ρωσία από το Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ.

Η Ρωσία χορηγεί στους Ουκρανούς ρωσικά διαβατήρια.

Σύμφωνα με άλλο διάταγμα που εισάγει νέα, «προσωρινά μέτρα», οι κάτοχοι ουκρανικών διαβατηρίων και οι κάτοικοι του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ θα μπορούν να πάρουν άδεια παραμονής άνευ χρονικών περιορισμών.

Μέχρι σήμερα, για να μείνουν στη Ρωσία περισσότερες από 90 ημέρες θα έπρεπε να λάβουν άδεια εργασίας ή να τους χορηγηθεί ειδική άδεια. Το διάταγμα προσδιορίζει ότι τα πρόσωπα αυτά «επιτρέπεται να έχουν επαγγελματική δραστηριότητα στη Ρωσία, χωρίς άδεια εργασίας».

Προϋπόθεση είναι να ληφθούν τα δακτυλικά αποτυπώματά τους, να δώσουν μία φωτογραφία ταυτότητας και να υποβληθούν σε τεστ ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών και μολυσματικών νόσων.

Με το κείμενο αυτό απαγορεύεται η απέλαση τους από τη Ρωσία, εκτός από εκείνους που αποφυλακίζονται ή που κρίνονται επικίνδυνοι για την ασφάλεια της χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο 3,6 εκατομμύρια άνθρωποι, εκ των οποίων 587.000 παιδιά, έφυγαν από την Ουκρανία για τη Ρωσία. Οι ρωσικές αρχές ενθαρρύνουν αυτές τις μετακινήσεις και έχουν ανοίξει κέντρα φιλοξενίας σε όλη τη χώρα.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.