ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Ο Β.Ζελένσκι διορίζει αρχηγό των χερσαίων δυνάμεων τον πρώην υφ. Άμυνας – Ποιοι αξιωματικοί ανέλαβαν κρίσιμες θέσεις

Μετά τις νέες αλλαγές στην ηγεσία του στρατού

Ο Β.Ζελένσκι διορίζει αρχηγό των χερσαίων δυνάμεων τον πρώην υφ. Άμυνας – Ποιοι αξιωματικοί ανέλαβαν κρίσιμες θέσεις

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι διόρισε τον Ολεξάντρ Παβλιούκ, πρώην υφυπουργό Άμυνας, στη θέση του νέου διοικητή των χερσαίων δυνάμεων της χώρας, σύμφωνα με διάταγμα που εκδόθηκε σήμερα.

Ο Παβλιούκ, αντιστράτηγος που υπηρέτησε στο υπουργείο για ένα χρόνο, αντικαθιστά τον στρατηγό Ολεξάντρ Σίρσκι που αυτή την εβδομάδα διορίστηκε αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας.

Χθες ο Ζελένσκι ανακοίνωσε τον διορισμό πέντε άλλων ανώτερων στρατιωτικών, με στόχο έχει να ενισχύσει την άμυνα της Ουκρανίας απέναντι στη ρωσική επίθεση.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος συναντήθηκε με εκπροσώπους της ουκρανικής αμυντικής βιομηχανίας με θέμα την εγχώρια παραγωγή όπλων, πυρομαχικών, drones αλλά και για την ανάπτυξη κινούμενων μονάδων αεροπορικής άμυνας.

Επίσης, ο Ζελένσκι ανακοίνωσε τον διορισμό πέντε άλλων ανώτερων στρατιωτικών, με στόχο έχει να ενισχύσει την άμυνα της Ουκρανίας απέναντι στη ρωσική εισβολή. Ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «αναλαμβάνουν καθήκοντα άνθρωποι που είναι καταξιωμένοι στο στράτευμα και γνωρίζουν καλά τι χρειάζεται ο στρατός, διότι πρόκειται για μάχιμους διοικητές αυτού του πολέμου που διαθέτουν ευεργετική εμπειρία».

Στη συνέχεια έκανε γνωστό ότι οι Συνταγματάρχες Βαντίμ Σουκχαρβέσκι και Αντρίι Λεμπεντένκο θα είναι αρμόδιοι για τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) και την τεχνολογική καινοτομία αντίστοιχα. Από την άλλη, οι Ταξίαρχοι Βολοντίμιρ Χορμπατιούκ, Ολέξιι Σεφτσένκο, Μιχαήλο Ντραπάτι αναλαμβάνουν καθήκοντα Υπαρχηγών Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων, αρμόδιοι για τον σχεδιασμό επιχειρήσεων, την διοικητική μέριμνα – επιμελητεία και την εκπαίδευση στρατευμάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.