ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Οι Αμερικανοί θέτουν όρους στη μεταβίβαση στρατιωτικών πληροφοριών στην Ουκρανία

Δεν θέλουν να οξύνουν τις σχέσεις με την Ρωσία

Οι Αμερικανοί θέτουν όρους στη μεταβίβαση στρατιωτικών πληροφοριών στην Ουκρανία

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει θέσει όρους σχετικά με την ανταλλαγή πληροφοριών με την Ουκρανία για να αποφύγει την κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας, ανέφερε η Washington Post, επικαλούμενη ανώνυμους Αμερικανούς και Ουκρανούς αξιωματούχους. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το έγγραφο απαγορεύει τη μεταφορά πληροφοριών στο Κίεβο που θα βοηθούσαν στην «εξάλειψη της ρωσικής ηγεσίας» ή σε επιθέσεις σε ρωσικές εγκαταστάσεις έξω από την Ουκρανία.

Η δημοσίευση εξήγησε ότι η πρώτη απαγόρευση καλύπτει πληροφορίες σχετικά με το πού βρίσκονται υψηλόβαθμοι αξιωματικοί ή υπουργοί, για παράδειγμα, ο Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων Βαλέρι Γκερασίμοφ.

Η απαγόρευση δεν ισχύει για αξιωματικούς, συμπεριλαμβανομένων των στρατηγών, ορισμένοι από τους οποίους έχουν ήδη σκοτωθεί στο πεδίο της μάχης.

Η απαγόρευση, σύμφωνα με την εφημερίδα, για τη μεταφορά πληροφοριών για ρωσικές εγκαταστάσεις εκτός Ουκρανίας είναι εν μέρει απαραίτητη προκειμένου να μην γίνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες συμμετέχοντες σε επιθέσεις σε εγκαταστάσεις στη Ρωσία.

Νωρίτερα, το CNN, οι New York Times και πολλά άλλα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν, επικαλούμενα πηγές, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες διαβίβασαν στην Ουκρανία ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τη θέση της ναυαρχίδας του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, το καταδρομικό Moskva, λίγο πριν την πυρκαγιά στο πλοίο. Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι διέψευσε αυτές τις πληροφορίες.

Το NBC ανέφερε , επικαλούμενο πηγή, ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, σε συνάντηση με τον διευθυντή της CIA Γουίλιαμ Μπερνς και τον Υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν, ζήτησε να σταματήσουν οι διαρροές σχετικά με την ανταλλαγή πληροφοριών με την Ουκρανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, η αποκάλυψη πληροφοριών για το έργο των ειδικών υπηρεσιών «αποσπά την προσοχή από τον κοινό μας στόχο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.