Το όποιο «κόμμα Καρυστιανού» -αν υπάρξει- θα γίνει 40 ημέρες πριν τις εκλογές. Τέλος!

Οι Εσθονοί ισχυρίζονται ότι 3 Ρώσοι συνοριοφύλακες περπάτησαν σε εσθονικό έδαφος επί 20 λεπτά

Επί της ουσίας πρόκειται για έναν πέτρινο κυματοθραύστη ο οποίος βρίσκεται τόσο σε ρωσικό όσο και σε εσθονικό έδαφος στην είσοδο της λίμνης Peipus

Οι Εσθονοί ισχυρίζονται ότι 3 Ρώσοι συνοριοφύλακες περπάτησαν σε εσθονικό έδαφος επί 20 λεπτά

Οι Εσθονοί καταγγέλουν ότι τρεις Ρώσοι συνοριοφύλακες εισήλθαν και παρέμειναν για περίπου 20 λεπτά εντός του εδάφους τους.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, το περιστατικό σημειώθηκε χθες, όταν ένα σκάφος με αρκετούς Ρώσους στρατιώτες έπλεε στον ποταμό Νάρβα κοντά στον κυματοθραύστη Vasknarva.

Το σκάφος σταμάτησε στον πέτρινο κυματοθραύστη, ο οποίος βρίσκεται τόσο σε ρωσικό όσο και σε εσθονικό έδαφος στην είσοδο της λίμνης Peipus.

Τότε, τρεις συνοριοφύλακες αποβιβάστηκαν και περπάτησαν κατά μήκος της κατασκευής για χρονικό διάστημα περίπου 20 λεπτών πριν αποχωρήσουν και επιστρέψουν στο σκάφος.

Το επεισόδιο έχει καταγραφεί σε βίντεο, το οποίο βρίσκεται στη διάθεση των εσθονικών αρχών και αξιολογείται στο πλαίσιο της σχετικής έρευνας.

Όπως αναφέρει το Ταλίν, μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν η είσοδος των Ρώσων συνοριοφυλάκων ήταν αποτέλεσμα λάθους ή εάν επρόκειτο για εσκεμμένη ενέργεια με χαρακτήρα πρόκλησης, ωστόσο διαβεβαιώνει πως δεν υπάρχει απειλή για την ασφάλεια της Εσθονίας.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Εσθονίας δήλωσε ότι δεν μπορεί να κατανοήσει τα κίνητρα πίσω από το περιστατικό ούτε τον λόγο για τον οποίο συνέβη.

«Δεν υπήρχε άμεση απειλή για την ασφάλεια, αλλά η Αστυνομία και η Συνοριακή Φρουρά έχουν αυξήσει σημαντικά την παρουσία και τις περιπολίες τους», είπε.

Επιπέον, εξήγησε ότι το περιστατικό έλαβε χώρα σε μια περιοχή όπου, για να φτάσουν τα ρωσικά σκάφη πρέπει να ζητήσουν άδεια διέλευσης από το έδαφος της Εσθονίας.

«Υπάρχει μια μακροχρόνια συμφωνία για αυτό. Πάντα μας ενημέρωναν εκ των προτέρων. Αυτή τη φορά δεν μας ενημέρωσαν και συνέβη ένα τέτοιο περιστατικό», είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.