ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι γαλλικές βόμβες AASM-250 Hammer χτυπούν κτίριο με ρωσικό στρατό (βίντεο)

Ακόμα ένα όπλο ακριβείας που έστειλε το Παρίσι στο Κίεβο

Οι γαλλικές βόμβες AASM-250 Hammer χτυπούν κτίριο με ρωσικό στρατό (βίντεο)

Οι γαλλικές βόμβες τύπου AASM-250 Hammer μακράς εμβέλειας δείχνουν να είναι από τα πιο επιτυχημένα όπλα γενικής χρήσης στο ουκρανικό οπλοστάσιο καθώς εκμεταλλεύονται ακρίβεια και μεγάλη εκρηκτική ισχύ.

Η γαλλική πλευρά εφοδιάζει την Ουκρανία με περίπου 500 βόμβες σε παρτίδες των 50 τον μήνα ενώ χρήση τους γίνεται από μαχητικά MIG-29 κατά κύριο λόγο.

Το αποτέλεσμα κατά σπιτιού που βρίσκονται ρωσικές δυνάμεις προκαλεί εντύπωση με τα καταστρεπτικά της αποτελέσματα.

Γνωστή και ως HAMMER (Highly Agile Modular Munition Extended Range) η έκδοση ‘bunker buster’ στην ουσία είναι μια βόμβα με την προσθήκη κιτ που την καθιστά όπλο ακριβείας.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια Safran, ο εφοδιασμός στάνταρντ βομβών με σύστημα προώθησης και κιτ κατεύθυνσης από μια ποικιλία συλλογών επιτρέπει στο HAMMER να χρησιμοποιείται από μικρό ύψος ή σε λοφώδες περιβάλλον, αντίθετα με τις απλές βόμβες, ενώ η δυνατότητα άφεσης από ακτίνα 20-70 χλμ κρατά το αεροσκάφος-φορέα εκτός βεληνεκούς εχθρικής αεράμυνας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα κιτ κατεύθυνσης (GPS-ΙΝS, IR, λέιζερ) μπορούν να «φορεθούν» σε βόμβες βάρους 125, 250, 500 και 1.000 κιλών. Υπενθυμίζεται ότι η γαλλική Αεροπορία έχει ήδη παραγγείλει περισσότερα από 1.500 HAMMER των 250 κιλών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.