Αχ, βρε Κίμπερλι, τη ζωή σου να΄χα! Λούσα, βόλτες, μπουζούκια και μερικά εκατομμύρια ιθαγενείς στα πόδια σου...

Οι ΗΠΑ εισχωρούν στην Αρκτική: Συμφωνία με Φινλανδία για κατασκευή 11 παγοθραυστικών!

Ο Ν.Τραμπ επιχειρεί να αυξήσει την αμερικανική παρουσία στην κρίσιμη αυτή περιοχή

Οι ΗΠΑ εισχωρούν στην Αρκτική: Συμφωνία με Φινλανδία για κατασκευή 11 παγοθραυστικών!

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τζ. Τραμπ και ο Φινλανδός Πρόεδρος Αλεξάντερ Σταμπ υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης στον Λευκό Οίκο την Πέμπτη, σχετικά με μια συμφωνία για την απόκτηση έντεκα νέων παγοθραυστικών σκαφών για την Ακτοφυλακή των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, φινλανδικές εταιρείες θα κατασκευάσουν τέσσερα από τα «Arctic Security Cutters» σε ναυπηγεία στη Φινλανδία, ενώ οι ΗΠΑ θα αξιοποιήσουν στη συνέχεια τη φινλανδική τεχνογνωσία για την κατασκευή έως και επτά νέων παγοθραυστικών στα ναυπηγεία Davie στο Γκάλβεστον του Τέξας και στα ναυπηγεία Bollinger στη Χούμα της Λουιζιάνα, με μια συμφωνία αξίας περίπου 6,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τα πλοία θα αποτελέσουν μέρος μιας προσπάθειας των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ να ενισχύσουν την περιφερειακή ασφάλεια στην Αρκτική, καθώς η Ρωσία και η Κίνα συνεχίζουν να προωθούν τις προσπάθειες αξιοποίησης της περιοχής για ναυτιλία και στρατιωτικά μέσα, με το πρώτο παγοθραυστικό βάσει της συμφωνίας να αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2028.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.