ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Οι ΗΠΑ ξεκινούν το NGAD: Θα είναι ο αντικαταστάτης του F-22

Στάλθηκαν στις βιομηχανίες οι προδιαγραφές για το μαχητικό 6ης γενιάς

Οι ΗΠΑ ξεκινούν το NGAD: Θα είναι ο αντικαταστάτης του F-22

Η αεροπορία των ΗΠΑ σκοπεύει να αναθέσει σύμβαση μέσα στο 2024 για το μαχητικό αεροσκάφος έκτης γενιάς, γνωστό και ως NGAD, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική πλευρά.

Η Lockheed Martin, η Boeing και η Northrop Grumman αναμένεται να ανταγωνιστούν για το πρόγραμμα Next Generation Air Dominance, το οποίο θα αντικαταστήσει το F-22 Raptor με ένα πιο ικανό μαχητικό αεροσκάφος που θα να είναι σε θέση να συνεργάζεται με drones.

Η αμερικανική αεροπορία δημοσίευσε σήμερα μια διαβαθμισμένη πρόσκληση προς τη βιομηχανία που καθορίζει τις τεχνικές απαιτήσεις για το νέο αεροσκάφος.

Ο πολιτικός προϊστάμενος της αμερικανικής αεροπορίας, Φρανκ Κένταλ δήλωσε ότι το νέο μαχητικό «θα επιβιώσει, θα επιμείνει και θα προσαρμοστεί στον εναέριο τομέα, όλα μέσα σε εξαιρετικά αμφισβητούμενα επιχειρησιακά περιβάλλοντα». Η υπηρεσία έχει κρατήσει μυστικές τις τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα.

Η Boeing, η Lockheed Martin και η Northrop Grumman δεν απάντησαν σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Το μαχητικό έκτης γενιάς τύπου NGAD βρίσκεται επί του παρόντος υπό ανάπτυξη, με την πολύτιμη συνεισφορά των μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-22, ενώ ακόμα συνεχίζονται και προγράμματα έρευνας – ανάπτυξης σε νέα όπλα, νέους αισθητήρες, νέας λογισμικά και συστήματα διαχείρισης μάχης, αλλά και νέους κινητήρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ανάπτυξη των stealth, επανδρωμένων και μη, μαχητικών αεροσκαφών πολλαπλών ρόλων έκτης γενιάς υπολογίζεται πως θα είναι το πιο ακριβό εξοπλιστικό πρόγραμμα στην ιστορία, με κάθε αεροσκάφος να κοστίζει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.