ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Οι ΗΠΑ ναύλωσαν αεροσκάφος για να απομακρύνουν πολίτες τους από το Νίγηρα – Ξεκινά την Παρασκευή η εκκένωση

«Το αεροσκάφος θα απογειωθεί το απόγευμα της Παρασκευής από τη Νιαμέι, αν όλα πάνε καλά»

Οι ΗΠΑ ναύλωσαν αεροσκάφος για να απομακρύνουν πολίτες τους από το Νίγηρα – Ξεκινά την Παρασκευή η εκκένωση

Οι ΗΠΑ ναύλωσαν ένα αεροσκάφος για να απομακρύνουν το μη αναγκαίο προσωπικό της πρεσβείας τους από τον Νϊγηρα, καθώς και όσους Αμερικανούς πολίτες θέλουν να φύγουν από τη χώρα αυτή, σύμφωνα με αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Το αεροσκάφος θα απογειωθεί το απόγευμα της Παρασκευής από τη Νιαμέι, αν όλα πάνε καλά», ανέφερε στους δημοσιογράφους ένας αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί. Ο ίδιος είπε ότι οι προξενικές αρχές επικοινωνούν με τους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στον Νίγηρα για να μάθουν τις προθέσεις τους. Όπως είπε, πρόκειται για «πολλές εκατοντάδες» ανθρώπους, πολλοί εκ των οποίων δεν θέλουν να φύγουν από τη χώρα.

Οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει να απελευθερωθεί ο πρόεδρος του Νίγηρα Μοαμέντ Μπαζούμ

Ελάχιστοι Αμερικανοί πολίτες αναχώρησαν τις προηγούμενες ημέρες, με τα αεροπλάνα που έστειλαν η Γαλλία και η Ιταλία.

«Η κατάσταση σε αυτό το στάδιο παραμένει ήρεμη στον Νίγηρα» είπε ένας άλλος Αμερικανός αξιωματούχος, σημειώνοντας ότι οι συνθήκες είναι πολύ διαφορετικές σε σύγκριση με το Σουδάν, απ’ όπου οι ΗΠΑ υποχρεώθηκαν να απομακρύνουν τους πολίτες τους αφού ξέσπασαν μάχες μεταξύ του στρατού και μιας παραστρατιωτικής οργάνωσης.

Οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει να απελευθερωθεί ο πρόεδρος του Νίγηρα Μοαμέντ Μπαζούμ και δηλώνουν ότι στηρίζουν τις μεσολαβητικές προσπάθειες του ECOWAS, του Οργανισμού Δυτικοαφρικανικών Κρατών, ο οποίος έδωσε διορία στους πραξικοπηματίες μέχρι την Κυριακή, απειλώντας ότι θα προσφύγει στη βία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν πιστεύουμε ότι η χούντα έχει εδραιώσει την εξουσία της», πρόσθεσε ο Αμερικανός αξιωματούχος, υποστηρίζοντας ότι οι κυρώσεις που επέβαλε ο ECOWAS πλήττουν ήδη τον Νίγηρα. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.