ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι Ιταλοί προσπαθούν να κλείσουν το κενό των ελαττωματικών α/κ πυροβόλων PzH-2000 της Ουκρανίας: Παρέδωσαν αμερικανικής κατασκευής Μ109L

Ήταν απόφαση του Μ.Ντράγκι

Οι Ιταλοί προσπαθούν να κλείσουν το κενό των ελαττωματικών α/κ πυροβόλων PzH-2000 της Ουκρανίας: Παρέδωσαν αμερικανικής κατασκευής Μ109L

Η Ιταλία παρέδωσε στην Ουκρανία μια μεγάλη παρτίδα αυτοκινούμενων στοιχείων πυροβολικού, από 20 έως 30 τεμάχια M109L καθώς το Κίεβο είναι δυσαρεστημένο με τα Pzh2000 καθώς παρά τις υψηλές επιδόσεις τους μάλλον δεν είναι για υψηλής έντασης αγώνα και τα αμερικανικά Μ-109 είναι πιο κατάλληλα ειδικότερα στην ιταλική εκσυγχρονισμένη έκδοσή τους αλλά όλα μπορεί και να αλλάξουν. 

Ο ακριβής αριθμός δεν είναι γνωστός, αλλά η La Repubblica έχει «ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες» ότι η Ιταλία μπορεί να παράσχει στην Ουκρανία ακόμη περισσότερες μονάδες πυροβολικού στο εγγύς μέλλον με βάσει όμως τους σχεδιασμούς Ντράγκι καθώς η νέα κυβέρνηση της Τ.Μελόνι θα θέσει το ζήτημα σε νέες βάσεις όπως ήδη έκανε σχετική αναφορά επί του ζητήματος.

Η Μελόνι, η οποία θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τις πρώτες συναντήσεις της με τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 3 Νοεμβρίου, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή της θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία με στρατιωτικές προμήθειες αλλά θα εξεταστεί το ζήτημα των υλικών.

Ενώ οι στρατιωτικές αποστολές που παρέχει η κυβέρνηση δεν είναι δημόσιες, η Repubblica ανέφερε την Κυριακή ότι ο Ντράγκι μετέφερε στην Ουκρανία εξαιρετικά προηγμένη και ακριβή τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένων των πυροβόλων, και ότι η Μελόνι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει αντιδράσεις εντός του κυβερνητικού συνασπισμού της για την αντιστοίχιση του ίδιου επιπέδου υποστήριξης.

Η ανάγκη είναι μεγάλη για την Ουκρανία καθώς μπορεί να παρέλαβε έναν αριθμό περί τα 15 πυροβόλα Pzh2000 αλλά τα περισσότερα από τα οποία βγήκαν νοκ-άουτ, καθώς το πυροβόλο τους δεν άντεχε την συνεχή χρήση. 

Συνεργεία της Rheinmetall έσπευσαν στην Λιθουανοί για να αλλάξουν τις κάννες. Οι Γερμανοί ήταν σύμμαχοι των Λιθουανών από τον Β’ΠΠ. Έχουν επισκευάσει 2, αναμένουν άλλα δύο και συνολικά 12 από αυτά έχουν τεθεί εκτός μάχης λόγω κατασκευαστικών ελαττωμάτων, εκτός από αυτά που έχουν καταστραφεί από τους Ρώσους.

Πίσω στα Μ-109,η παράδοση του M-109L εγκρίθηκε από τις ιταλικές αρχές ως πακέτο βοήθειας από το ΝΑΤΟ, ενώ η Ουκρανία είχε δηλώσει προηγουμένως ότι είχε μεγάλη ανάγκη πυροβολικού που θα επέτρεπε την εξ αποστάσεως μάχη.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι τέτοια πυροβόλα όπλα είναι ικανά να πυροβολούν σε αποστάσεις έως και 30 χιλιομέτρων, αυτό θα διευκολύνει τις ουκρανικές δυνάμεις να διεξάγουν μάχη μεγάλων αποστάσεων.

Σήμερα, η Ιταλία διέθετε περίπου 300 αυτοκινούμενα πυροβόλα M-109L σε υπηρεσία, ενώ πλέον έχουν αποσυρθεί από τις ιταλικές Ένοπλες Δυνάμεις και βρίσκονται σε αποθήκη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δηλαδή, η Ιταλία θα μπορούσε ενδεχομένως να μεταφέρει και τις τριακόσιες μονάδες πυρός πυροβολικού στην Ουκρανία, λένε πηγές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.