ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Οι Ουκρανοί κατέλαβαν την Μπαλακλέγια στο Χάρκοβο – Οι Ρώσοι πραγματοποιούν νέα αναδιάταξη δυνάμεων

Η Μόσχα σχεδιάζει να στείλει νέες δυνάμεις στην Ουκρανία

Οι Ουκρανοί κατέλαβαν την Μπαλακλέγια στο Χάρκοβο – Οι Ρώσοι πραγματοποιούν νέα αναδιάταξη δυνάμεων

H μικρή ρωσική φρουρά της Μπαλακλέγια στο Χάρκοβο αποχώρησε προς τα ανατολικά και η πόλη καταλήφθηκε από τους Ουκρανούς οι οποίοι παρά τις απώλειες που υπέστησαν τις τελευταίες ημέρες συνέχισαν να επιτίθενται κατά κύματα.

Τακτικά ήταν πολύ δύσκολο να κρατήσουν οι Ρώσοι την πόλη καθώς η αριθμητική διαφορά ήταν συντριπτικά υπέρ των Ουκρανών.

Η πόλη αυτή έχει στρατηγική σημασία καθώς αποτελεί κόμβο ανάμεσα σε Χάρκοβο και Ντόνμπας ενώ βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο νότια του Ιζίουμ.

Το Ιζίουμ είναι ο τελικός στόχος των Ουκρανών. Στην Μόσχα πάντως έχουν καταλάβει ότι δεν μπορούν να κρατηθούν οι αχανείς εκτάσεις που έχουν καταληφθεί χρησιμοποιώντας μόνο το 1/10 του συνόλου του ρωσικού Στρατού.

Yπάρχουν αναφορές για προετοιμασία δύναμης 175.000 στρατιωτών που θα μοιραστούν στα μέτωπα της Χερσώνας και του Ντόνμπας.

Επί της ουσίας αυτή την στιγμή πολεμούν 135.000 Ρώσοι εναντίον 1.500.000 Ουκρανών και Δυτικών μισθοφόρων (που όλως τυχαίως παραιτήθηκαν από τους στρατούς των χωρών τους για να έρθουν να πολεμήσουν για την ουκρανική «ελευθερία»).

Είναι πολύ πιθανό ότι οι Ρώσοι θα αναδιαταχτούν στο Χάρκοβο για να καλύψουν το Ντόνμπας.

Άλλωστε το Χάρκοβο είναι πολύ κοντά στα ρωσικά σύνορα και μπορούν να επανέλθουν σε άλλη φάση του πολέμου.

Αυτό που δεν θέλουν όμως με τίποτε να συμβεί είναι να απειληθεί το Ιζίουμ.

To συμπέρασμα από τις τελευταίες εξελίξεις στα πεδία των μαχών είναι ότι οι Ρώσοι χρειάζονται να εμπλέξουν μεγαλύτερες δυνάμεις στην Ουκρανία. Η δημιουργία πολιτοφυλακών με ντόπιους ρωσόφωνους απαιτεί χρόνο για να αποδώσει και στην αρχή τουλάχιστον χρειάζεται βοήθεια.

https://twitter.com/secularsharmaji/status/1568095633755754498

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.