Δημοκρατία έχουμε, ότι θέλουμε λέμε, έτσι Αλέξη;

Οι Ρώσοι κατέλαβαν με αιφνιδιαστική επίθεση το κέντρο του Τσάσιβ Γιαρ!

Οι Δυτικοί αναλυτές θεωρούν πως η μάχη έχει τελειώσει με νίκη των Ρώσων - Οι Ουκρανοί χάνουν έναν πολύ σημαντικό αμυντικό κόμβο

Οι Ρώσοι κατέλαβαν με αιφνιδιαστική επίθεση το κέντρο του Τσάσιβ Γιαρ!

Oι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν έφοδο στο κέντρο του Τσάσιβ Γιαρ και το κατέλαβαν υψώνοντας την ρωσική σημαία μετά από 14 μήνες συνεχόμεων συγκρούσεων!

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ασφαλίσει πλήρως το κέντρο του Τσάσιβ Γιαρ μετά από έντονες μάχες που διεξήχθησαν από δρόμο σε δρόμο.

Τα ουκρανικά στρατεύματα αποσύρθηκαν υπό την ασφυκτική πίεση που τους ασκήθηκε.

Ταυτόχρονα, ρωσικές μονάδες προέλασαν νότια της Οντράντνε, διευρύνοντας τον τακτικό θύλακα δυτικά του Μπακχμούτ.

Πολλοί αναλυτές λένε πως πρόκειται για μια καμπή στη μάχη για τον αστικό άξονα του Ντονμπάς.

Η πτώση του Τσάσιβ Γιαρ διαλύει έναν κρίσιμο ουκρανικό αμυντικό κόμβο.

Η Ρωσία διατηρεί πλέον άμεση πρόσβαση προς Σλαβιάνσκ-Κραματόρσκ. Ο επιχειρησιακή εξέλιξη ευνοεί τη Μόσχα στο κεντρικό θέατρο του Ντονμπάς.

Αυτή την φορά είναι οι Δυτικοί αναλυτές που θεωρούν πως η μάχη για το Τσάσιβ Γιαρ έληξε με νίκη των Ρώσων.

Οι Ρώσοι αναμένεται να ανακοινώσουν την κατάληψη της πόλης εντός των επόμενων ημερών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ουκρανοί είχαν πραγματοποιήσει την προηγούμενη ημέρα μεγάλη αντεπίθεση στο κέντρο του Τσάσιβ Γιαρ και φαινόντουσαν να αποκομίζουν τακτικά κέρδη.

Φαίνεται όμως πως οι Ρώσοι τους παγίδευσαν με εικονική υποχώρηση και τους οδήγησαν σε προετοιμασμένες ενέδρες.

Η Ρωσία φαίνεται αποφασισμένη να βάλει ένα τέλος στον πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία εδώ και τρία χρόνια, με ή χωρίς διαπραγματεύσεις.

Την ώρα που το διπλωματικό σκηνικό «φουντώνει» με επίκεντρο την Κωνσταντινούπολη και την έναρξη διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, η Μόσχα προετοιμάζεται με φρενήρεις ρυθμούς για μια επίθεση σε όλα τα μέτωπα σε περίπτωση που αποτύχουν οι συνομιλίες. ΄

Όπως αναφέρουν οι FT οι ρωσικές δυνάμεις έχουν συγκεντρώσει 350.000 στρατιώτες έτοιμους για μία μεγάλη επίθεση η οποία θα ξεκινήσει τους καλοκαιρινούς μήνες σε 4 κατευθύνσεις με στόχο να οδηγήσουν σε ολική κατάρρευση τον ουκρανικό Στρατό και να δημιουργηθούν ευρείες αποστρατιωτικοποιημένες ζώνες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.