ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Επέλαση στην Οδησσό: Οι Ρώσοι κατέλαβαν το Blagodatnoye και βρέθηκαν σε απόσταση βολής από το Νικολάεφ!

Σημαντική εξέλιξη στο πολεμικό πεδίο της Νότιας Ουκρανίας

Επέλαση στην Οδησσό: Οι Ρώσοι κατέλαβαν το Blagodatnoye και βρέθηκαν σε απόσταση βολής από το Νικολάεφ!

Μία σημαντική εξέλιξη έλαβε χώρα στον άξονα Nikolaev-Kryvyi Rih καθώς ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν χθες στο Blagodatnoye, το οποίο σύμφωνα με αναφορές έχουν καταλάβει και ξεκίνησαν την προετοιμασία πυροβολικού πριν προωθηθούν στην καλά οργανωμένη αμυντικά περιοχή κοντά στο Partizansky.

https://twitter.com/slsaint214/status/1556109340276363266

Το γεγονός ότι μονάδες του 108ου  ρωσικού Αερομεταφερόμενου Συντάγματος, μαζί με αποσπάσματα από το περιβόητο Wagner PMC, άρχισαν να μπαίνουν στο Blagodatny (Komsomolskoye) στην ουσία ακυρώνει τις όποιες προθέσεις των Ουκρανών για αντεπίθεση με στόχο την ανακατάληψη της… Χερσώνας.

Σήμερα, έρχονται ήδη πληροφορίες ότι το Blagodatnoye είναι πλήρως υπό ρωσικό έλεγχο, αν και στους χάρτες του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας εξακολουθεί να βρίσκεται στην περιοχή που ελέγχεται από το Κίεβο.

Από την άλλη, αυτό έχει συμβεί ήδη περισσότερες από μία φορές, ο οικισμός να βρίσκεται εδώ και καιρό υπό τον ρωσικό έλεγχό και οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αναφέρουν ότι «μάχονται γι’ αυτό».

Ακολουθεί μία οχυρή περιοχή κοντά στο Partizansky, 6 χλμ. από το χωριό Pervomayskoye και πίσω από αυτό ακολουθούν 27 χλμ καθαρής στέπας μέχρι το ίδιο το Nikolaev.

Αυτό τονίζεται από τους Ρώσους, καθώς η στέπα ευνοεί τις ρωσικές δυνάμεις λόγω του ρωσικού Πυροβολικού το οποίο εύκολα θα βρίσκει στόχους για να χτυπήσει λόγω της μοροφολογίας του εδάφους.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως από το κανάλι TG Rybar, μετά το Partizansky, ανοίγει το μονοπάτι προς τον Nikolaev και η διαδρομή προς το στρατιωτικό αεροδρόμιο Kulbakino.

Πάντως ήδη οι ουκρανικές δυνάμεις που εξέρχονται από το Νικολάεφ για να επιχειρούν στην Χερσώνα έχουν τεθεί στο στόχαστρο του ρωσικού Πυροβολικού.

Την ίδια ώρα, αναφέρεται ότι η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας συγκεντρώνει εφεδρεία στις περιοχές Νικολάεφ και Ντνεπροπετρόβσκ, δημιουργώντας μια δύναμη κρούσης τουλάχιστον 10 χιλιάδων στρατιωτικών.

Χθες, μια φάλαγγα ουκρανικών αρμάτων μάχης καταστράφηκε στην κατεύθυνση Krivoy Rog , η οποία έφτασε στην περιοχή μόλις πριν από μία ημέρα.

Σε άσχημη θέση βρίσκονται και οι ουκρανικές δυνάμεις που έχουν οχυρωθεί μέσα στην πόλη Mπάκχμουτ καθώς για να σταματήσουν την ρωσική προέλαση αναγκάστηκαν να ανατινάξουν δύο γέφυρες.

Αυτήν την στιγμή οι Ρώσοι φαίνεται πως έχουν καταλάβει τα νότια και τα βόρεια περίχωρα της πόλης και ετοιμάζονται να προωθηθούν από δύο κατευθύνσεις προς το κέντρο.

Στα νότια διεξάγονται σφοδρές μάχες στο προάστιο Dacha ενώ στα βόρεια προάστια δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι ο ρωσικός έλεγχος είναι απόλυτος αλλά υπάρχουν πολλές αναφορές ότι οι Ουκρανοί έχουν αποχωρήσει.

Στο μέτωπο του Χάρκοβου το ρωσικό Πυροβολικό κατέστρεψε ένα σύστημα HIMARS ανεβάζοντας τον αριθμό των κατεστραμμένων οπλικών συστημάτων του τύπου σε επτά.

Όπως έχει αναφέρει εκτενώς το pronews.gr οι απώλειες των Ουκρανών σε όλα τα μέτωπα της Ουκρανίας είναι ιδιαίτερα μεγάλες.

Αναφορές που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών σε 191.000!

https://twitter.com/Ukraine66251776/status/1556053929099776000

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.