ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι Ρώσοι κατέλαβαν το Σβιατογκόρσκ: «Άνοιξε» ο δρόμος για το Σλαβιάνσκ και την περικύκλωση των Ουκρανών

Συντριβή των ουκρανικών ταξιαρχιών

Οι Ρώσοι κατέλαβαν το Σβιατογκόρσκ: «Άνοιξε» ο δρόμος για το Σλαβιάνσκ και την περικύκλωση των Ουκρανών

Mία συντριπτική ήττα υπέστησαν οι ουκρανικές δυνάμεις καθώς οι Ρώσοι κατέλαβαν την πόλη Σβιατογκόρσκ και πλέον ο δρόμος για το Σλαβιάνσκ είναι ανοιχτός.

Οι Ουκρανοί στην υποχώρησή τους ανατίναξαν την γέφυρα πάνω στον ποταμό Ντονέτς για να εμποδίσουν την ρωσική προέλαση αποκόπτοντας έτσι εκατοντάδες δικούς τους στρατιώτες των οποίων η μοίρα είναι προδιαγεγραμμένη να παραδοθούν ή να εξοντωθούν.

Στο Σβιατογκόρσκ συνετρίβησαν η 95η και η 81η Ταξιαρχία του ουκρανικού Στρατού.

Πάντως αρκετοί από τους Ουκρανούς που αποκόπηκαν στην πόλη προσπάθησαν να διασχίσουν τον ποταμό κολυμπώντας και δόθηκε εντολή στις ρωσικές δυνάμεις να μην τους πυροβολήσουν.

Πλέον ο δρόμος για την περικύκλωση περίπου 70.000 Ουκρανών στρατιωτών είναι ανοιχτός.

Η Μόσχα θέλει να τους αποκόψει εντελώς ώστε να μην λαμβάνουν δυτικό οπλισμό από την κεντρική Ουκρανία και εν συνεχεία να εύκολα να μπορέσει να τους εξουδετερώσει.

https://twitter.com/USAinUkraine/status/1533927434424311809

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεγαλύτερη ξύλινη εκκλησία στην Ουκρανία που κατασκευάστηκε τον 16ο αιώνα από τους Ρώσους, η εκκλησία των Αγίων Πάντων, δέχτηκε εμπρηστική επίθεση από τους Ουκρανούς.

https://twitter.com/pobeda_zov/status/1533995625230082049

https://twitter.com/JustinEcheverr9/status/1534009271582658561

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/AZmilitary1/status/1533952227919921153

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.