ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Οι Ρώσοι «σφυροκοπούν» τα υψώματα του Σεβέρσκ και κατέλαβαν την Προκοβσκόγιε

Διασπάστηκε ο ουκρανικός άξονας Σεβέρσκ-Μπάκχμουτ

Οι Ρώσοι «σφυροκοπούν» τα υψώματα του Σεβέρσκ και κατέλαβαν την Προκοβσκόγιε

Το ρωσικό Πυροβολικό «σφυροκοπά» ανηλεώς τα δυτικά υψώματα πάνω από την πόλη Σεβέρσκ όπου έχουν απομείνει οι τελευταίες ουκρανικές δυνάμεις στην περιοχή.

Τα υψώματα είναι στρατηγικής σημασίας καθώς έχουν δεσπόζουσα θέση πάνω από το Σεβέρσκ και όσο τα κατέχουν οι Ουκρανοί το Σεβέρσκ δεν μπορεί να κηρυχθεί «ασφαλής πόλη» για τους Ρώσους.

H τακτική κατάσταση στην περιοχή παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με το Σεράγιεβο της περιόδου 1992-1995.

Η εντολή που έχει δοθεί από την Μόσχα είναι να «τελειώσει» η μάχη των υψωμάτων το πολύ μέχρι αύριο για να χρησιμοποιηθεί μετά το Σεβέρσκ ως η κύρια βάση συγκέντρωσης των ρωσικών δυνάμεων που θα επιτεθούν στο ουκρανικό mega-φρούριο του Σλαβιάνσκ.

Οι Ουκρανοί δεν έχουν εφοδιασμό εδώ και δύο ημέρες και δεν θεωρείται ότι θα μπορέσουν να αντέξουν για πολύ ακόμη.

Στο μεταξύ οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την πόλη Ποκοβσκόγιε και υπερκέρασαν έτσι τις ουκρανικές μονάδες σε Μπάκχμουτ και Σεβέρσκ διασπώντας τον αμυντικό τους άξονα.

Στο Μπάκχμουτ οι Ρώσοι κατέστρεψαν σήμερα μεγάλη αποθήκη πυρομαχικών των Ουκρανών που σημαίνει ότι πλησιάζει και εκεί η ώρα για την τελική έφοδο.

Σε άλλη ρωσική πυραυλική επίθεση χτυπήθηκαν αποθήκες οπλισμού και πυρομαχικών στο Κραματόρσκ και στην Κονσταντινόβκα.

Στο Κραματόρσκ μάλιστα οι Ουκρανοί είχαν μετατρέψει σε αποθήκες οπλισμού δύο σχολεία.

Το Κραματόσκ παρά το γεγονός ότι είναι μία μεγάλη πόλη δεν θεωρείται ίδιας στρατιωτικής δυσκολίας όπως το Σλαβιάνσκ.

Το Ντόνμπας δεν θα αποτελέσει το τέλος των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων. Η Ρωσία θα προχωρήσει και σε άλλες περιοχές όπως το Χάρκοβο, την Οδησσό, το Νικολάεφ και την πόλη της Ζαπορίζιε.

Το Ντόνμπας δεν είναι απλώς μία μικρή νίκη όπως θέλουν να λένε στην Δύση. Θα είναι μία μεγάλη βάση προπύργιο για τους Ρώσους στην «καρδιά» της κεντρικής Ουκρανίας και φυσικά το ρωσικό Πυροβολικό θα κερδίσει… πολλά χιλιόμετρα από την μεταφορά του στα νέα όρια επαφής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.