ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στο μπάσκετ πάμε καλά...

Οι Ρώσοι «συμπιέζουν» τους Ουκρανούς στην Αβντίιβκα – «Είναι η πιο αιματηρή μάχη του πολέμου»! (βίντεο)

Βίντεο: Καταστροφή ουκρανικού άρματος Leopard 2A6

Οι Ρώσοι «συμπιέζουν» τους Ουκρανούς στην Αβντίιβκα – «Είναι η πιο αιματηρή μάχη του πολέμου»! (βίντεο)

Η μάχη της Αβντίιβκα βρίσκεται στην κρισιμότερη καμπή της καθώς οι ρωσικές δυνάμεις και κυρίως οι μονάδες της οργάνωσης Storm Z, που αποτελούνται από εθελοντές (πρόκειται για εταιρεία παρόμοιας δομής με την Wagner), επιτίθενται στην πόλη από Βορά και Νότο.

Οι Ουκρανοί μεταδίδουν ότι είναι η πιο αιματηρή μάχη του πολέμου, πιο αιματηρή και από αυτήν του Μπάκχμουτ και για τις δύο πλευρές.

Συνήθως οι Ουκρανοί δεν παραδέχονται το μέγεθος των απωλειών τους.

Οι Ρώσοι θεωρείται πως έχουν χάσει μέσα σε λίγες εβδομάδες περίπου 5.000 άνδρες και 109 τεθωρακισμένα οχήματα!

Αντίστοιχες είναι και οι ουκρανικές απώλειες.

Απέκοψαν τις ουκρανικές εφεδρείες που έχουν εγκατασταθεί στην Νοβοκαλίνοβα, βόρεια συνοικία της Αβντίιβκα και χτυπούν την Οπίτνε, έναν οικισμό στα νότια της πόλης.

Η κύρια ουκρανική δύναμη έχει εγκλωβιστεί στο εργοστάσιο άνθρακα και πραγματοποίησε πολλές αποτυχημένες επιθέσεις για να «σπάσει» το ρωσικό «κλοιό».

Οι Ουκρανοί όμως δέχονται σφοδρά πυρά από το όρος Τέρικον, το οποίο κατέλαβαν χθες οι Ρώσοι και από την ρωσική Αεροπορία, η οποία δρα εδώ και καιρό χωρίς καμία ενόχληση από την ουκρανική αεράμυνα.

Ουκρανικό Leopard 2A6 καταστράφηκε σε μία από αυτές τις επιθέσεις όπως φαίνεται και σε σχετικό βίντεο.

Οι Ρώσοι πέτυχαν τον σκοπό τους καθώς οι δυνάμεις αυτές χρησιμοποιούνταν για την υποστήριξη της περιμέτρου της Αβντίιβκα.

Η 47η ουκρανική Ταξιαρχία μεταφέρθηκε από το μέτωπο της Ζαπορίζια στην Αβντίιβκα για να ενισχύσει την φρουρά της πόλης παρά το γεγονός ότι η μισή της δύναμη χάθηκε στις μάχες του Ραμποτίνο.

Αυτό δείχνει πως το Κίεβο είναι απελπισμένο και δεν διαθέτει επαρκείς δυνάμεις.

Η Αβντίιβκα δεν είναι απλώς μία πόλη 30.000 κατοίκων. Είναι μία πόλη-φρούριο, η οποία βρίσκεται μόλις 15 χλμ από το μεγάλο αστικό κέντρο του Ντοέτσκ.

Η κατάληψή της θα απελευθερώσει στην κυριολεξία πολύ μεγάλες ρωσικές δυνάμεις όπως και μονάδες των ρωσόφωνων, οι οποίες θα μπορούν ανενόχλητες να στραφούν στα μέτωπα του Μπάκχμουτ και της Ζαπορίζια.

Μαζί με την Αβντίιβκα θα αναγκαστεί το Κίεβο να αφήσει και την Μαρίνκα για να μην περικυκλωθούν δυνάμεις του στην κατεστραμμένη κωμόπολη.

Η καταστροφή για τους Ουκρανούς θα είναι πολύ μεγάλη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.