ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Οι Ρώσοι βομβάρδισαν το ουκρανικό προγεφύρωμα στη νότια όχθη του Δνείπερου

Διπλή επίθεση στο μέτωπο του Μπάκχμουτ στις περιοχές της Κλισίιβκα και του Σολεντάρ

Οι Ρώσοι βομβάρδισαν το ουκρανικό προγεφύρωμα στη νότια όχθη του Δνείπερου

Oι Ρώσοι εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση κατά των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων με μαζικούς βομβαρδισμούς των θέσεών τους στις όχθες του Δνείπερου στην Χερσώνα, από Αεροπορία και Πυροβολικό.

Συγκεκριμένα έπληξαν την δύναμη των 300 ανδρών που έχει δημιουργήσει προγεφύρωμα στον οικισμό Πόιμε στην νότια όχθη του Δνείπερου και στην περιοχή Κρύνοκ σε μία προσπάθεια να το εξαλείψει.

Ωστόσο οι Ουκρανοί υποστηρίζουν πως το προγεφύρωμα παραμένει ενεργό.

Μαζικά ρωσικά πλήγματα σημειώθηκαν και στην βόρεια όχθη του Δνείπερου, η οποία είναι ελεγχόμενη από τους Ουκρανούς, όπου συγκεντρώνουν συνεχώς δυνάμεις για να τις περάσουν απέναντι και να ενισχύσουν το ουκρανικό προγεφύρωμα.

Στο μέτωπο του Μπάκχμουτ οι Ρώσοι ξεκίνησαν διπλή επίθεση: Στην περιοχή δυτικά της Κλισίιβκα ώστε να κατευθυνθούν στο Τσάσιβ Υαρ και βόρεια του Σολεντάρ για να πλησιάσουν το Σεβέρσκ.

Λόγω πρόσφατων βροχών έχει δημιουργηθεί η γνωστή ουκρανική λάσπη και οι Ουκρανοί αντιμετωπίζουν πρόβλημα στον ανεφοδιασμό των δυνάμεων τους.

Εδώ φαίνεται πόσο σημαντική ήταν η κατάληψη του Mπακχμουτ την άνοιξη από την ρωσική Wagner, καθώς έτσι οι Ρώσοι ελέγχουν το σύνολο των σιδηροδρομικών γραμμών και δεν επιτρέπουν στους Ουκρανούς να τις χρησιμοποιούν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.