ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Οι Χούθι έτοιμοι να βάλουν στο στόχαστρο τα πλοία και του ΠΝ: «Όποιο αναμιχθεί στις υποθέσεις μας θα δεχθεί πυραύλους»

Μετά τις δηλώσεις υπουργού της κυβέρνησης για θετική στήριξη στην προσπάθεια των ΗΠΑ για δημιουργία διεθνούς αρμάδας

Οι Χούθι έτοιμοι να βάλουν στο στόχαστρο τα πλοία και του ΠΝ: «Όποιο αναμιχθεί στις υποθέσεις μας θα δεχθεί πυραύλους»

Τα πολεμικά του ΠΝ που η κυβέρνηση θέλει να στείλει, μπορεί να βρεθούν πλέον εν μέσω εμπόλεμης ζώνης στην Ερυθρά Θάλασσα καθώς οι Χούθι έκαναν ξεκάθαρο ότι τα πολεμικά που θα βρεθούν στην περιοχή εναντίον τους θα είναι νόμιμος στόχος των πυραυλικών δυνάμεων που έχουν στα χέρια τους.

Ο ηγέτης του σιιτικού, υποστηριζόμενου από το Ιράν κινήματος των Χούτι της Υεμένης, Άμπντελ Μάλεκ αλ Χούθι, προειδοποίησε νωρίτερα την Τετάρτη ότι η οργάνωσή του θα αρχίσει να εκτοξεύει πυραύλους κατά αμερικανικών πολεμικών πλοίων στην περίπτωση που η Ουάσιγκτον αναμιχθεί περισσότερο στις υποθέσεις της οργάνωσης του ή στοχοθετήσει την Υεμένη.

Ο αλ Χούθι προειδοποίησε επίσης άλλες χώρες να μην εμπλακούν σε ένα πολυεθνικό σχηματισμό που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ χθες Τρίτη για την προστασία της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επανειλημμένες επιθέσεις των Χούθι εναντίον πλοίων που κατ’ αυτούς «συνδέονται» με το Ισραήλ.

Αν οι ΗΠΑ ξεκινήσουν να αναμειγνύονται περισσότερο, οι Χούθι «δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια και θα θέσουν στο στόχαστρο και τα πολεμικά αμερικανικά πλοία και τα συμφέροντά τους με πυραύλους», είπε ο αλ Χούθι, σε ομιλία του που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Σημειώνουμε ότι σε συνάντησή του με δημοσιογράφους και σχολιάζοντας τις κλιμακούμενες επιθέσεις των ανταρτών Χούτι της Υεμένης σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης είπε ότι πρόκειται για ένα μείζον ζήτημα. Πρόσθεσε μάλιστα πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε διεθνή πρωτοβουλία για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας. 

Ο κ. Στυλιανίδης σχολίασε την απόφαση της αμερικανικής πλευράς να ανακοινώσει τη Δευτέρα τον σχηματισμό στην Ερυθρά Θάλασσα συμμαχίας με τίτλο «Φύλακας της Ευημερίας» στην οποία συμμετέχουν 10 κράτη για την αντιμετώπιση των επιθέσεων των σιιτών ανταρτών σε εμπορικά πλοία.

Ο ίδιος, μάλιστα, αποκάλυψε ότι το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής βρίσκεται ήδη σε επαφές με αξιωματούχους τόσο της ΕΕ όσο και των ΗΠΑ. Τόνισε δε, ότι ήδη υπάρχουν πολεμικά πλοία που κάνουν περιπολίες στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή εξασφαλίζοντας προς το παρόν τη διέλευση των πλοίων. Επίσης, εκτίμησε ότι με τέτοιες πρωτοβουλίες και τέτοια αποφασιστικότητα η κατάσταση στη θαλάσσια περιοχή θα ελεγχθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι Χούθι έχουν εξαπολύσει σειρά επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα ως απάντηση στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς της Λωρίδας της Γάζας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.