ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερώτημα προς Κ.Βελόπουλο: Ο Ιησούς έγραψε τις επιστολές με το δεξί ή το αριστερό χέρι;

Ολλανδία: Αλλάζει τα βλήματα κατά πλοίων RGM-84 Harpoon των φρεγατών LCF με βλήματα NSM

Το NSM έχει ελάχιστο βεληνεκές 3 χιλιόμετρα και μέγιστο 185

Ολλανδία: Αλλάζει τα βλήματα κατά πλοίων RGM-84 Harpoon των φρεγατών LCF με βλήματα NSM

Η Ολλανδία ανακοίνωσε ότι θα αντικαταστήσει τα βλήματα κατά πλοίων RGM-84 Harpoon, των φρεγατών LCF, κλάσης «Zeven Provinciën», με βλήματα (NSM) Naval Strike Missile.

Τα πρώτα βλήματα αναμένεται να παραδοθούν το 2025.

Να σημειωθεί ότι ανάλογη απόφαση έλαβε και η Μεγάλη Βρετανία σχεδόν ένα μήνα πριν, ενώ στις αρχές Σεπτεμβρίου και η Ισπανία ανακοίνωσε ότι θα αντικαταστήσεις τους Harpoon με NSM.

Το NSM έχει ελάχιστο βεληνεκές 3 χιλιόμετρα και μέγιστο 185, με ορισμένες πηγές να δίνουν μέγιστο βεληνεκές άνω των 200 χιλιομέτρων.

Ενσωματώνει διατρητική πολεμική κεφαλή βάρους 120 κιλών και χρησιμοποιεί αδρανειακό σύστημα πλοήγησης, GPS και αναφοράς ανάγλυφου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το NSM πετά σε πολύ χαμηλό ύψος και μπορεί να εκτελέσει ελιγμούς με πολλά G, ενώ ενσωματώνει σύστημα μνήμης με προφίλ των πλοίων, το οποίο χρησιμοποιεί για την αναγνώριση του στόχου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.