ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ολοκληρώνεται μέχρι τέλος του χρόνου η μεταβίβαση στην Γαλλία των 19 Mirage 2000EGM/BGM της ΠΑ (upd)

Ζήτημα για την χρήση των πυραύλων ναυτικής συνεργασίας EXOCET

Ολοκληρώνεται μέχρι τέλος του χρόνου η μεταβίβαση στην Γαλλία των 19 Mirage 2000EGM/BGM της ΠΑ (upd)

(Ανανέωση – Αρχικό κείμενο 14/8 15:41): Αποσύρονται και μεταβιβάζονται μέχρι το τέλος του χρόνου στην Γαλλία τα 19 εναπομείναντα μαχητικά Mirage 2000EGM και διθέσια BGM της 332Μ που ανήκουν στην 114 ΠΜ στην Τανάγρα, όπως προβλέπει ο -περίεργος- όρος της συμφωνία αγοράς των μαχητικών Rafale F.3R μαζί με όλο το απόθεμα ανταλλακτικών τους.

Η συμφωνία για τα Mirage 2000EG είναι αποσυνδεδεμένη με την πώληση των Rafale F3R και κοστολογήθηκε στα 117,5 εκατομμύρια ευρώ.

Τα μαχητικά αυτά θα αναβαθμιστούν και θα πουληθούν σε τρίτο πελάτη και η ΠΑ έτσι θα περιμένει και τον ρόλο ΤΑΥΝΕ να αναλάβουν τα Rafale (συνεχίζονται με αργό ρυθμό οι παραδόσεις).

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η Πολεμική Αεροπορία έτσι χάνει τις δυνατότητες προσβολής αέρος-επιφανείας, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρις ότου τα Rafale F.3R αποκτήσουν πλήρη επιχειρησιακή δυνατότητα χρήσης των πυραύλων αέρος-επιφανείας AM-39 Exocet στο ελληνικό επιχειρησιακό περιβάλλον (μόνο τα παλιά MIrage 2000EGM/BGM έχουν αυτή την δυνατότητα καθώς το λογισμικό SΕG 52 για την επιχειρησιακή χρήση των Mirage 2000-5 σε αυτό τον ρόλο, δεν εγκαταστάθηκε στα αεροσκάφη της αγοράς του 1999, ποτέ).

Αυτό όμως είναι και το δύσκολο κομμάτι καθώς τα 24 Rafale τι θα πρωτοκάνουν, αεροπορική υπεροχή με τους Meteor, στρατηγική κρούση με τους SCALP ή ναυτική υποστήριξη με τους EXOCET;

Και όλα αυτά σε ένα περιβάλλον πυκνής αεράμυνας της Τουρκίας (εκτός της προμήθειας των S-400 η τουρκική βιομηχανία επενδύει, αναπτύσσει και θέτει σε παραγωγή συνεχώς νέα συστήματα).

#038;ab_channel=PolemikiAeroporiaHAF
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.