ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ομάδα 16 γερουσιαστών ζήτησε από τον Μπάιντεν να στείλει οπλισμένα drones στο Κίεβο

Η Ουάσιγκτον παραμένει δύσπιστη για την αποστολή σύγχρονων UAV στο Κίεβο

Ομάδα 16 γερουσιαστών ζήτησε από τον Μπάιντεν να στείλει οπλισμένα drones στο Κίεβο

Μια διακομματική ομάδα 16 γερουσιαστών των Ηνωμένων Πολιτειών ζήτησε από την κυβέρνηση Μπάιντεν να στείλει οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-1C Gray Eagle στην Ουκρανία, σύμφωνα με όσα ανέφερε την Τρίτη η Wall Street Journal.

Η αποστολή όπλων τέτοιου τύπου θα εξυπηρετούσε το Κίεβο να αντιμετωπίσει τα ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που φέρεται να χρησιμοποιεί ο ρωσικός στρατός, καθώς και να επιτεθεί στο ναυτικό της Μόσχας στη Μαύρη Θάλασσα, ανέφεραν οι γερουσιαστές σε επιστολή που απέστειλαν στον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν.

Νωρίτερα τον Νοέμβριο, το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ απέρριψε το αίτημα του Κιέβου για την αποστολή των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Gray Eagle, σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω φόβων ότι η προηγμένη οπλική τεχνολογία θα μπορούσε να κλαπεί κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.

Τον Σεπτέμβριο, μια άλλη ομάδα 17 γερουσιαστών κάλεσε επίσης την κυβέρνηση Μπάιντεν να παράσχει στην Ουκρανία τα εν λόγω μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Wall Street Journal ανέφερε, πάντως, ότι η Ουάσιγκτον παραμένει δύσπιστη για την αποστολή σύγχρονων UAV στο Κίεβο λόγω ανησυχιών για την κλιμάκωση της έντασης με τη Ρωσία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.