ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πύρρος Δήμας κατά της αλβανικής κυβέρνησης: «Σταματήστε τις κατασχέσεις των περιουσιών των Βορειοηπειρωτών»

Πύρρος Δήμας κατά της αλβανικής κυβέρνησης: «Σταματήστε τις κατασχέσεις των περιουσιών των Βορειοηπειρωτών»

Την έντονη ανησυχία του για τις καταπατήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Χειμάρρα εκφράζει ο ολυμπιονίκης, και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πύρρος Δήμας με ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του στο facebook.

O Πύρρος Δήμας καλεί την κυβέρνηση της Αλβανίας να αποσύρει το νομοσχέδιο που απαλλοτριώνει τις περιουσίες των Βορειοηπειρωτών και παράλληλα, την ελληνική κυβέρνηση να πράξει δια της διπλωματικής οδού τα δέοντα. Αναλυτικά η δήλωση του Πύρρου Δήμα:

«Εκφράζω την έντονη ανησυχία μου και την αγανάκτησή μου για τις συστηματικές και μεθοδευμένες καταπατήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κάθε έννοιας δικαίου από πλευράς του Αλβανικού Κράτους εναντίον των δίκαιων, των συμφερόντων και των περιουσιών των συμπατριωτών και συντοπιτών μου στην ιδιαίτερή μου πατρίδα, την Χειμάρρα.

Ενώνω τη φωνή μου με εκείνες των απανταχού Βορειοηπειρωτών, και καλούμε την Κυβέρνηση της Αλβανίας να ανακαλέσει έστω την ύστατη στιγμή την εν λόγω Υπουργική Απόφαση και να αποσύρει το σχετικό Νομοσχέδιο, που στην ουσία απαλλοτριώνουν περιουσίες που αποδεδειγμένα βάσει χαρτών ανήκουν σε Βορειοηπειρώτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να πράξει δια της διπλωματικής οδού τα δέοντα ώστε να καταστήσει σαφές προς την αλβανική πλευρά ότι παρόμοιες πρακτικές και πολιτικές εις βάρος Ελλήνων της γηγενούς μειονότητας στη γείτονα δεν θα γίνουν ανεκτές. Εκφράζουμε τη δέσμευσή μας στον αγώνα για τα δικαιώματά μας έτσι όπως αυτά προστατεύονται από το εθνικό και διεθνές δίκαιο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.