Διώξεις κατά των Ελλήνων παραγόντων του δήμου Δρόπολις ασκούν τα Τίρανα για την κηδεία του Κ.Κατσίφα!

Διώξεις κατά των Ελλήνων παραγόντων του δήμου Δρόπολις ασκούν τα Τίρανα για την κηδεία του Κ.Κατσίφα!

Δεν σταματούν τα Τίρανα να διώκουν τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου ιδιαίτερα μετά την δολοφονία του ήρωα Κ.Κατσίφα.

Διώξεις κατά τοπικών παραγόντων του δήμου Δρόπολης, στα όρια του οποίου βρίσκονται οι Βουλιαράτες γενέτειρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα έχουν ασκήσει οι εισαγγελικές αρχές της Αλβανίας σε ότι αφορά την εμπλοκή του Δήμου για τη διοργάνωση της κηδείας του ομογενή, που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.

Στον δήμο Δρόπολης βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα, με τον αντιδήμαρχο Μιχάλη Μάνο να έχει ήδη κληθεί στον ανακριτή, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις, καθώς οι αλβανικές αρχές επιδιώκουν να στοιχειοθετήσουν ότι η κηδεία του Κατσίφα ήταν οργανωμένη από εθνικιστικούς κύκλους στην Ελλάδα και ότι η συμμετοχή εκατοντάδων Ελλήνων σε αυτή ήταν υποκινούμενη!

Η δίωξη κατά του Μιχ. Μάνου, και ενδεχομένως άλλων αυτοδιοικητικών, έχει ως στόχο να σηματοδοτηθεί ότι δεν υπήρχε εμπλοκή επίσημου φορέα του αλβανικού κράτους στην κηδεία και εδράζεται στη δυνατότητα που δίνει ο νόμος στον Περιφερειάρχη να αναπέμπει αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εν προκειμένω, ο δήμος Δρόπολης είχε πάρει απόφαση να καλύψει τα έξοδα της κηδείας του Κων. Κατσίφα και, παράλληλα, το κόστος εγκατάστασης κάποιων ηχείων προκειμένου να ακούγεται στους συγκεντρωμένους η εξόδιος ακολουθία και οι ομιλίες.

Η αρχική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου επεστράφη από την περιφέρεια, η οποία την έκρινε ως μη σύννομη. Στη συνέχεια, το δημοτικό συμβούλιο έλαβε νέα απόφαση, η οποία κι αυτή επεστράφη. Βάσει του παραπάνω τυπικού κενού, αφού η Περιφέρεια δεν είχε τυπικά εγκρίνει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, άρχισε η ανακριτική διαδικασία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια του αλβανικού κράτους να στοχοποιήσει ομογενείς, αλλά και Έλληνες που βρέθηκαν στην Αλβανία ή τα ελληνικά χωριά για την κηδεία του Κατσίφα, με τον «Φάκελο 706» της αλβανικής δικαιοσύνης να βασίζεται σε τρεις κατηγορίες: τη διακίνηση ιδεών μίσους, την παράνομη οπλοκατοχή (σχετική κατηγορία απαγγέλθηκε σε Έλληνα ομογενή γιατί βρέθηκε ένα κυνηγετικό φυσίγγιο στο αυτοκίνητο του!) και την παράνομη είσοδο στη χώρα, κατηγορία με την οποία βαρύνεται μεταξύ άλλων και ο Μπάμπης Καραθάνος, πρόεδρος του Κεντρικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Ελλάδας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.