Τίρανα για την εκτέλεση Κατσίφα: «Λάβαμε τηλεφώνημα από την Αθήνα και τότε μόνο προχωρήσαμε στην επιχείρηση»

Τίρανα για την εκτέλεση Κατσίφα: «Λάβαμε τηλεφώνημα από την Αθήνα και τότε μόνο προχωρήσαμε στην επιχείρηση»

Αναπάντεχη τροπή παίρνει η υπόθεση εκτέλεσης του Κωσταντίνου Κατσίφα, μετά τους τελευταίους ισχυρισμούς της Αλβανικής πλευράς που έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Τρεις μήνες μετά το τραγικό συμβάν, η Αλβανία, δεν έχει εκδώσει επίσημο πόρισμα για τα αίτια θανάτου του Ελληνα Κωνσταντίνου Κατσίφα που έπεσε νεκρός από τα πυρά των ειδικών δυνάμεων της γειτονικής χώρας στις 28 Οκτωβρίου 2018.

Ωστόσο, η Αλβανική πλευρά, διατείνεται ότι έστειλε τις ειδικές δυνάμεις μόνο αφότου έλαβε τηλεφώνημα από την Αθήνα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost, η αλβανική πλευρά υποστηρίζει ότι δεν είχαν καμία πρόθεση να σκοτώσουν τον Κατσίφα, ή να δημιουργήσουν τέτοιας έκτασης επεισόδιο. Τον Κατσίφα τον γνωρίζανε, δεν θα σκότωνε, θα τον αφήνανε να ξεθυμάνει. Το πολύ-πολύ, ισχυρίζονται, να τον συνελάμβανε ο αστυνομικός διοικητής Αργυροκάστρου και να τον έθεταν υπό κράτηση εκεί για είκοσι ημέρες.

Οι ίδιες πηγές ισχυρίζονται ότι υποχρεώθηκαν να στείλουν τις ειδικές δυνάμεις, μόνον αφού δέχθηκαν τηλεφώνημα από την ελληνική πλευρά!

Ένα τηλεφώνημα που είχε ως αποδέκτη το αλβανικό υπουργείο Εσωτερικών για συνδρομή και προστασία των παρευρισκομένων επισήμων και μη από Έλληνα ομογενή «τρομοκράτη». Το υπουργείο, στο οποίο υπάγονται οι ειδικές δυνάμεις, κάλεσε τον Αλβανό πρωθυπουργό για να λάβει έγκριση, ο οποίος δεν θα μπορούσε να μην ικανοποιήσει το αίτημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να σημειωθεί ότι την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου κλιμάκιο της πρεσβείας της Ελλάδος στα Τίρανα και του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο, επίσημοι από την Ελλάδα, καταφθάνουν σε Κλεισούρα και Βουλιαράτες για εκκλησιασμό, κατάθεση στεφάνων και εκφώνηση λόγων, ενώ ακολουθεί πλήθος κόσμου, οι οποίοι με ευλάβεια εορτάζουν την εθνική επέτειο. Μέσα σε αυτό το κλίμα κυκλοφόρησε ξαφνικά η είδηση ότι ένας Έλληνας μειονοτικός στους Βουλιαράτες, ο Κατσίφας, πυροβολεί για να εκφοβίσει Αλβανό αστυνομικό, ο οποίος τον ειρωνευόταν και τον απειλούσε δείχνοντάς το υπηρεσιακό του όπλο επί ημέρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.