Πανικός στα Τίρανα από τους 300.000 Έλληνες στη βόρεια Ήπειρο: «Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε»!

Πανικός στα Τίρανα από τους 300.000 Έλληνες στη βόρεια Ήπειρο: «Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε»!

Στους 300.000 αποτιμάται η ελληνική μειονότητα στη βόρεια Ήπειρο αναφέρει η Μελίλα Ντόντα, Γενική Γραμματέας του Κόμματος «Δικαιοσύνης Ενσωμάτωσης και Ενότητας»- PDIU λέγοντας πως κάτι τέτοιο είναι «κόκκινη γραμμή»(!) για το κόμμα της αλλά και όλη την Αλβανία!

Μιλώντας στην εκπομπή «Top Talk» του δημοσιογράφου Ντένις Ντουρνιάγια στο τηλεοπτικό κανάλι «Top Channel» η Ντόντα είπε ότι μία από τις «κόκκινες γραμμές», η οποία αποτελεί συναγερμό για όλους τους Αλβανούς, είναι η απογραφή με αυτοδήλωση ή αυτοπροσδιορισμό της εθνικότητας, λέγοντας πως 300.000 άτομα θα αυτοπροσδιοριστούν ως Έλληνες, κάτι που εγκρίθηκε με δήλωση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα στην Ελλάδα.

Η Ντόνα τόνισε ότι το PDIU έχει την υποστήριξη του Δημοκρατικού Κόμματος- PD, σε αυτή τη μάχη, αφού ο Λουλζίμ Μπάσα ψήφισε το νόμο περί απογραφής που είχε συντάξει το PDIU, ότι, δηλαδή, δεν μπορεί να υπάρξει δήλωση ψευδούς εθνικότητας. (Δεν μπορεί ένας Αλβανός πολίτης να αυτοπροσδιορίζεται εθνικά).

«Στη διαδικασία της «Βαλκανικής Μίνι Σένγκεν» του Ράμα, πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση , αλλά κυρίως και πάνω από όλα αυτά που είπε (ο Ράμα) στην Αθήνα.

Δήλωσε ότι θα υπάρξει απογραφή με αυτοπροσδιορισμό ή δήλωση της εθνικότητας. Αυτό πρέπει να το πολεμήσουν όλοι οι Αλβανοί.

“300 χιλιάδες Έλληνες θα απαιτήσουν μειονοτικές περιοχές στη Χιμάρα ή στην υπόλοιπη νότια Αλβανία (βόρειο Ήπειρο).

Αυτός είναι ένας τεράστιος συναγερμός για τους Αλβανούς.

Είναι μια κόκκινη γραμμή για την οποία το PDIU δεν δέχεται κανέναν συμβιβασμό.

Αυτός ο δρόμος πρέπει να κλείσει”, είπε η Ντόντα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.