ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

«Γενικότητες» η απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών στους απόδημους για τα προσωπικά δεδομένα

Ο δικηγόρος που χειρίζεται την υπόθεση εκ μέρους των αποδήμων προχώρησε σε μία ακόμη καταγγελία

«Γενικότητες» η απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών στους απόδημους για τα προσωπικά δεδομένα

Ο δικηγόρος Βασίλης Σωτηρόπουλος, εκπροσωπώντας νομικά ορισμένους από τους απόδημους, προχώρησε σε σοβαρή καταγγελία μέσω ανάρτησης στο Facebook σχετικά με τη χορήγηση δεδομένων από το Υπουργείο Εσωτερικών, τα οποία διέρρευσαν στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Ειδικότερα όπως καταγγέλλει ο κ. Σωτηρόπουλος, «μετά την δημοσιοποίηση της διαρροής και τις παραιτήσεις στελεχών της κυβέρνησης, ένας αριθμός αποδήμων Ελλήνων υπέβαλε αιτήματα στο Υπουργείο Εσωτερικών για να τους χορηγηθούν αντίγραφα από τα δεδομένα που τηρεί το υπουργείο σχετικά με τον εκλογικό κατάλογο».

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο κ. Σωτηρόπουλος, αντί να ικανοποιηθεί το αίτημά τους, το «Υπουργείο Εσωτερικών απάντησε μια μια αυτοματοποιημένη γενικότητα που απλώς αναπαράγει άρθρα και διατάξεις του GDPR χωρίς όμως να ικανοποιεί το δικαίωμα χορήγησης αντιγράφων».

«Οι απόδημοι για μια ακόμη φορά νιώθουν ότι το Υπουργείο Εσωτερικών τους κοροϊδεύει και ότι υπάρχει πλήρης περιφρόνηση για τα στοιχειώδη δικαιώματά τους βάσει του θεσμικού πλαισίου προστασίας δεδομένων», τονίζει ο κ. Σωτηρόπουλος και προαναγγέλλει «νέα νομικά μέτρα κατά παντός υπευθύνου προσώπου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται πως εκτός από αγωγές αποζημίωσης σε βάρος του υπουργείο Εσωτερικών από Έλληνες του εξωτερικού, διεξάγεται έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τον εντοπισμό τυχόν ποινικών ευθυνών αρμοδίων και ειδικότερα εάν έχουν τελεστεί ποινικά αδικήματα όπως αυτά της παραβίασης της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα και της παραβίασης του υπηρεσιακού απορρήτου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.