
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ζοχράν Μαμντάνι βρέθηκε σήμερα στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στη δοξολογία για την επέτειο της 25ης Μαρτίου και την παρέλαση στους δρόμους της αμερικανικής μεγαλούπολης.
Earlier today, New York City Mayor Zohran Mamdani stood beside Nikitas Kaklamanis, Speaker of the Hellenic Republic, at the Archdiocesan Cathedral of the Holy Trinity for a doxology ahead of the Greek Independence Day Parade.
Video by Orthodox Observer. pic.twitter.com/N9x5RYQjPt
— Orthodox Observer (@OrthoObserver) April 26, 2026
Today marks 205 years of Greek independence. I was grateful to stand in solidarity with Greek Orthodox New Yorkers at the Divine Liturgy, commemorating this triumph of self-determination.
From Athens to Astoria, we are reminded that true freedom is the ability to live without… pic.twitter.com/VW0Nu93aUn
— Mayor Zohran Kwame Mamdani (@NYCMayor) April 26, 2026
Η Αγία Τριάδα είναι ο εθνικός καθεδρικός ναός της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής και θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους ορθόδοξους ναούς στο δυτικό ημισφαίριο. Μάλιστα, έχει ενδιαφέρουσα ιστορία, καθώς ο θεμέλιος λίθος του ναού τέθηκε από την Έλεανορ Ρούζβελτ το 1931.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.