ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Το αλβανικό ΥΠΕΞ απαντά για τον Φ.Μπελέρη: «Καλούμε την Ελλάδα να περιμένει δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της»

«Η κυβέρνηση της Αλβανίας ούτε φυλακίζει ούτε κρατά κανέναν»

Το αλβανικό ΥΠΕΞ απαντά για τον Φ.Μπελέρη: «Καλούμε την Ελλάδα να περιμένει δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της»

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας απάντησε στην Ελλάδα για την υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη, μετά τη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της ελληνικής κυβέρνησης, Παύλου Μαρινάκη. 

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρει:

«Με λύπη μας παρακολουθήσαμε την ανακοίνωση του εκπροσώπου της ελληνικής κυβέρνησης για την υπόθεση Μπελέρη. Όπως έχουμε δηλώσει συνεχώς, δημόσια αλλά και σε επικοινωνίες που είχαμε με τους Έλληνες συναδέλφους μας, τέτοιες δηλώσεις είναι ακατάλληλες και αγνοούν τη δημοκρατική πραγματικότητα και το κράτος δικαίου στην Αλβανία.

Η κυβέρνηση της Αλβανίας ούτε φυλακίζει ούτε κρατά κανέναν, γιατί η Αλβανία είναι μια δημοκρατική χώρα όπου κυριαρχεί η αρχή της διάκρισης των εξουσιών. Τονίζουμε με την ευκαιρία αυτή, ότι ο Αλβανός πολίτης και ελληνικής υπηκοότητας, Φρέντης Μπελέρης, υπόκειται στην Εισαγγελία και στο Ειδικό Δικαστήριο κατά του Οργανωμένου Εγκλήματος και της Διαφθοράς, δομές που δημιουργήθηκαν από τη Νομική Μεταρρύθμιση, που είναι καρπός στρατηγικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ και η ΕΕ.

Η αλβανική κυβέρνηση δεν σχολιάζει τις ενέργειες και τις αποφάσεις αυτών των δομών. Αυτή η αρχή ισχύει στην περίπτωση του κ. Μπελέρη, όπως και στην περίπτωση οποιουδήποτε άλλου Αλβανού πολίτη, στην Αλβανία καθώς και στην Ελλάδα ή σε οποιαδήποτε δημοκρατική χώρα στην Ευρώπη και τον κόσμο, καλούμε λοιπόν την κυβέρνηση της Ελλάδας να κάνει το ίδιο και να περιμένει, όπως και εμείς, η δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Κυβέρνησης είχε δηλώσει: Με πρωτοβουλία της ευρωομάδας της ΝΔ κατατέθηκε τροπολογία απο το ΕΛΚ στο πλαίσιο της έκθεσης για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας.Η τροπολογία αυτή αναφέρεται στην ανησυχία που εχει προκαλέσει η κράτηση του Φρέντη Μπλέρη καθώς και συνολικά στην αντιμετώπιση της Αλβανικης Κυβέρνησης στην ελληνική μειονότητα , κυρίως ως προς τα περιουσιακά δικαιώματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πρωθυπουργός έθεσε σε ανώτατο επίπεδο το ζήτημα και εξέφρασε την επιθυμία του να διευθετηθεί το ζήτημα. Η μη διευθέτηση του θα αποτελέσει κριτήριο στην αξιολόγηση της κυβέρνησης της Αλβανίας για την ενταξιακή της πορεία. Η στάση της Αλβανικής Κυβέρνησης σε εναν εκλεγμένο δήμαρχο δεν είναι είναι εχθρική μόνο στην ελληνική μειονότητα αλλά και στην ΕΕ πρέπει να αποδείξει ότι σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και αυτό δείχνει το αντίθετο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.