Λίγο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε για νέα φωτιά στον Ασπρόπυργο

Λίγο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης (29/6), οριοθετήθηκε η φωτιά που ξέσπασε τις βραδινές ώρες στο Σχιστό Κορυδαλλού.

Η πυρκαγιά που έκαιγε χαμηλή βλάστηση, πάνω από τα τελευταία σπίτια, πλέον δεν έχει ενεργό μέτωπο, ωστόσο ακόμα στο σημείο παραμένει ισχυρή πυροσβεστική δύναμη για την κατάσβεσή της.

Το πύρινο μέτωπο μπορεί να βρισκόταν κοντά στον οικιστικό ιστό, όμως με την έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής δεν απείλησε κατοικίες. Λίγο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε για νέα φωτιά στον Ασπρόπυργο με 21 πυροσβέστες και 10 οχήματα να αποχωρούν από το Σχιστό για να μεταβούν στο νέο πύρινο μέτωπο.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά στον Ασπρόπυργο δεν απείλησε κατοικίες, ενώ οριοθετήθηκε λίγο πριν τις 06:00.

Στο έργο της κατάσβεσης της φωτιάς στο Σχιστό αρχικά συμμετείχαν 25 πυροσβέστες με εννέα οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρο, ωστόσο στη συνέχεια οι δυνάμεις ενισχύθηκαν και έφτασαν να επιχειρούν 53 πυροσβέστες με τέσσερα πεζοπόρα τμήματα και 13 οχήματα.

Λόγω της πυρκαγιάς η τροχαία είχε απαγορεύσει την κυκλοφορία των οχημάτων στις οδούς Καροολή και Δημητρίου από τους ύψος της Ποτάμου, στην Αθανασίου Διάκου από το ύψος της Δερβενακίων και στην οδό Λέλας Καραγιάννη από το ύψος της Ιεράς Οδού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο σημείο έπνεαν άνεμοι τέσσερα μποφόρ, ενώ ήταν χαρακτηριστικό ότι η φωτιά ήταν ορατή από διαφορετικά σημεία της Αθήνας.