Ο ρωσικός Στρατός κατέλαβε τη Μελιτόπολη τις πρώτες ημέρες της επέμβασης στην Ουκρανία

Το πρωί της Δευτέρας 30 Μαΐου, εξερράγη ένα αυτοκίνητο που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά στη Μελιτόπολη της Ουκρανίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άνθρωποι.

Η ανακοίνωση των αρχών για την τρομοκρατική επίθεση έχει ως εξής:

«Περίπου στις 8 το πρωί, ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη στο κέντρο της πόλης», ανέφεραν οι αρχές της Μελιτόπολης που βρίσκεται κοντά στην Αζοφική θάλασσα, κάνοντας λόγο για δύο τραυματίες, «εθελοντές που προσέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια», ηλικίας 25 και 28 ετών.

«Πρόκειται για μια κυνική, τρομοκρατική ενέργεια του καθεστώτος του Κιέβου, μια ενέργεια που έχει στόχο να εκφοβίσει τους κατοίκους της πόλης μας, μια ενέργεια που είχε στόχο τους αμάχους» κατήγγειλε η Γκαλίνα Ντανιλτσένκο, δήμαρχος της πόλης, σύμφωνα με το πρακτορείο Ria Novosti.

Σημειώνεται πως ο ρωσικός Στρατός κατέλαβε τη Μελιτόπολη τις πρώτες ημέρες της επέμβασης της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Στις 11 Μαρτίου ο δήμαρχός της, Ιβάν Φεντόροφ, είχε πέσει θύμα απαγωγής από τους Ρώσους, προτού αφεθεί ελεύθερος λίγες ημέρες αργότερα. Στην πόλη έχει εγκατασταθεί φιλορωσική διοίκηση.

Στις 23 Μαΐου ο Αντρέι Τσεβτσίκ, ο δήμαρχος που διόρισε η Μόσχα στην Ενεργκοντάρ, μια άλλη πόλη της νότιας Ουκρανίας, είχε τραυματιστεί σε έκρηξη μαζί με δύο σωματοφύλακές του.

«Εθνικιστές Ουκρανοί»

Σύμφωνα με τη ρωσική επιτροπή έρευνας, «μια αυτοσχέδια βόμβα» είχε τοποθετηθεί στο ντουλάπι με τα ρολόγια του ρεύματος στην είσοδο πολυκατοικίας. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είχε εκτιμήσει ότι πρόκειται για «επίθεση» που διέπραξαν «εθνικιστές» Ουκρανοί.

Οι πόλεις Μελιτόπολη και Ενεργκοντάρ βρίσκονται στην ουκρανική επαρχία Ζαπορίζια, μεγάλο μέρος της οποίας έχει καταληφθεί από τη Μόσχα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτή συνορεύει με τη Χερσώνα που βρίσκεται πλήρως υπό ρωσικό έλεγχο, την προσάρτηση της οποίας φαίνεται να σχεδιάζει η Μόσχα.