ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Ουκρανική επίθεση στην Σεβαστούπολη στην Κριμαία: Καταστράφηκαν δύο ρωσικά αποβατικά κλάσης Serna

Επίθεση και σε ρωσικούς στρατώνες στο Χρονομόρνσκε

Ουκρανική επίθεση στην Σεβαστούπολη στην Κριμαία: Καταστράφηκαν δύο ρωσικά αποβατικά κλάσης Serna

Μία ακόμα επιτυχημένη επίθεση κατά του ρωσικού Στόλου στην Μαύρη Θάλασσα πραγματοποίησαν οι Ουκρανοί στην Κριμαία κατά τη διάρκεια της νύχτας με αποτέλεσμα να πληγούν δύο αποβατικά σκάφη κλάσης Serna.

Η ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών (HUR) δημοσίευσε το βίντεο της επίθεσης, το οποίο καταγράφηκε από κάμερα που βρίσκεται ενσωματωμένη σε drone επιφανείας (USV) την ώρα που προσεγγίζει και πλήττει τα ρωσικά σκάφη.

Τα πλοία κλάσης Serna μπορούν να μεταφέρουν 92 στρατιώτες και ένα άρμα μάχης ή δύο ΤΟΜΑ.

Σκάφη αυτού του τύπου έχουν χρησιμοποιηθεί από τις ρωσικές δυνάμεις για να μεταφέρουν εξοπλισμό και στρατεύματα στο νησί Φιδονήσι, το οποίο βρίσκεται στην Μαύρη Θάλασσα και για κάποιους μήνες το κατείχαν οι Ρώσοι.

Τα συγκεκριμένα σκάφη μπορούν επίσης να εξοπλιστούν με το σύστημα αεράμυνας Tor-M2 και να παρέχουν ζωτική προστασία στον υπόλοιπο ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας εν μέσω κλιμάκωσης των ουκρανικών επιθέσεων.

Αναφορές για πολυάριθμες εκρήξεις κοντά στην πόλη Χρονομόρνσκε στην Κριμαία, μεταδόθηκαν από το κανάλι Telegram Crimean Wind.

Αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το κανάλι είπαν ότι πιθανώς χτυπήθηκαν και στρατώνες.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι δύο drones καταρρίφθηκαν πάνω από την Κριμαία.

Η παραθαλάσσια πόλη Chornomorske βρίσκεται στο δυτικό άκρο της χερσονήσου της Κριμαίας, περίπου 120 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Συμφερούπολης.

Τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες, το Κίεβο ανέφερε επιτυχημένες επιθέσεις σε στόχους υψηλής αξίας στην Κριμαία, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων αεράμυνας S-400, του σύγχρονου πολεμικού πλοίου Askold κλάσης Karakurt και άλλων στρατιωτικών σκαφών.

Η Ρωσία δεν έχει καταφέρει ακόμα να βρει τον τρόπο να προστατευτεί επαρκώς από τις επιθέσεις των ουκρανικών USVs.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.