ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ουκρανικό «προγεφύρωμα» στον Δνείπερο στην περιοχή της Χερσώνας: Βάλλονται πανταχόθεν (upd)

«Τα ρωσικά πυρά είναι κόλαση για τoν εχθρό»

Ουκρανικό «προγεφύρωμα» στον Δνείπερο στην περιοχή της Χερσώνας: Βάλλονται πανταχόθεν (upd)

Οι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις κατάφεραν να δημιουργήσουν προγεφύρωμα στην όχθη του Δνείπερου που βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο στη νότια Ουκρανία, παραδέχθηκε σήμερα ο επικεφαλής των ρωσικών αρχών διαβεβαιώνοντας πάντως πως ο ρωσικός στρατός έχει εξαπολύσει «κόλαση πυρών» εναντίον των ουκρανών στρατιωτών.

Οι Ουκρανοί ψάχνουν για νίκες για να δείξουν στην Δύση ακόμα και αν είναι εφήμερες καθώς η διαπέραση απλά στρατιωτών χωρίς βαρέα οχήματα και τεθωρακισμένα θα καταδικαστεί αλλά η κυβέρνηση Β.Ζελένσκι στο Κίεβο είναι διατεθειμένη να θυσιάσει κάθε ουκρανό για να κερδίσει νέες οικονομικές απολαβές.

«Περίπου μιάμιση ταξιαρχία, κατανεμημένη σε μικρές ομάδες, βρίσκεται σε ένα τμήμα εδάφους από τη σιδηροδρομική γέφυρα μέχρι το (χωριό) Κρίνκι», ανέφερε μέσω της πλατφόρμας Telegram ο Βλαντίμιρ Σάλντο ο οποίος είναι ο πρώτος Ρώσος αξιωματούχος που παραδέχεται ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν καταφέρει να διασχίσουν τον Δνείπερο σ’ αυτή τη ζώνη.

Ο προσωπάρχης του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε δηλώσει χθες, Τρίτη, πως ουκρανικές δυνάμεις εξασφάλισαν ένα προγεφύρωμα στην ανατολική Όχθη του Δνείπερου στην περιφέρεια της Χερσώνας.

Εάν ο ουκρανικός στρατός μπορέσει να διασπάσει τις ρωσικές γραμμές σε αυτόν τον τομέα, αυτό θα ήταν μια πολύ σημαντική επιτυχία, δεδομένου ότι η μεγάλη αντεπίθεση που έχει εξαπολύσει από τον Ιούνιο σε άλλες περιοχές έχει αποτύχει.

Από τα τέλη Οκτωβρίου ο ουκρανικός Στρατός κατάφερε να εξασφαλίσει αρκετές θέσεις στην αριστερή όχθη του Δνείπερου, στην περιοχή της Χερσώνας.

Οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να περάσουν σταδιακά τον ποταμό με βάρκες και εκμεταλλευόμενοι την ομίχλη.

Για να μπορέσουν να διεισδύσουν βαθύτερα στα κατεχόμενα εδάφη, ο ουκρανικός στρατός θα πρέπει επίσης να μεταφέρει βαρύ οπλισμό σε αυτήν την αμμώδη, ελώδη ζώνη αλλά αυτό είναι κάτι πολύ δύσκολο.

Έχουν μεταφέρει περί τα 10 ΤΟΜΠ/ΤΟΜΑ, αλλά μέχρι εκεί.

Ήδη το ρωσικό πυροβολικό διαλύει κάθε δρόμο και σιδηροδρομική γραμμή στα ουκρανικά μετόπισθεν κάτι που αποτρέπει να μεταφερθούν βαρέα οχήματα και άρματα στην αντίπερα όχθη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.