ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Ουκρανοί συγκεντρώνουν υπογραφές για να ζητήσουν να στείλει το ΝΑΤΟ στρατιώτες – Για επικίνδυνα αιτήματα μιλά η Ρωσία

Ουκρανικό ψηφιακό ψήφισμα προσπαθεί να φτάσει το γραφείο του Β.Ζελένσκι

Ουκρανοί συγκεντρώνουν υπογραφές για να ζητήσουν να στείλει το ΝΑΤΟ στρατιώτες – Για επικίνδυνα αιτήματα μιλά η Ρωσία

Η Ρωσία δήλωσε σήμερα πως τυχόν αποστολή στρατευμάτων του NATO στην Ουκρανία θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη και πως η Μόσχα παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς μια ουκρανική διαδικτυακή συγκέντρωση υπογραφών που καλεί για μια τέτοια επέμβαση.

Η διαδικτυακή αναφορά, που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ουκρανικής προεδρίας, λέει πως η Ουκρανία θα πρέπει να ζητήσει από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και άλλες χώρες να στείλουν στρατεύματα για τη βοηθήσουν να απωθήσει την Ρωσία.

«Το καθεστώς του Κιέβου είναι πολύ απρόβλεπτο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ όταν ρωτήθηκε σχετικά στην καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Έχουμε πει κατ΄επανάληψη πως η απευθείας επέμβαση στο πεδίο σε αυτή τη σύγκρουση από τον στρατό χωρών μελών του NATO, φέρει πιθανώς τεράστιο κίνδυνο, άρα θεωρούμε πως είναι μια εξαιρετικά απαιτητική πρόκληση, τίποτα λιγότερο, και, βέβαια, το παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά».

Δεν είναι σαφές αν η αναφορά θα συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών ή ψήφων, δηλαδή τις 25.000, ώστε να απαιτήσει από τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να απαντήσει είτε εγκρίνοντάς είτε απορρίπτοντάς το. 

Μέχρι σήμερα το πρωί είχε προσελκύσει 1.594 ψήφους. Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έχει πει πως το θέμα της αποστολής δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία θα εγερθεί «με νόμιμο τρόπο» αν η Ρωσία διασπάσει τις ουκρανικές γραμμές και το Κίεβο το ζητήσει.

Αιχμές από τον Ματέο Σαλβίνι

Από την πλευρά του, ο γραμματέας της Λέγκα και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι, αναφέρθηκε σήμερα στην κατάσταση στην Ουκρανία και σε ενδεχόμενη αποστολή Ιταλών στρατιωτών.

«Θεωρώ πολύ σοβαρό να γίνεται αναφορά σε ενδεχόμενη αποστολή στρατιωτών μας, οι οποίοι θα μπορούσαν να πολεμήσουν και να πεθάνουν στην Ουκρανία», δήλωσε ο Σαλβίνι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Χθες ο Πούτιν κάλεσε σε διάλογο και ελπίζω να είναι χρονιά ειρήνης. Αν ο Μόντι και ο Μακρόν έχουν τόση όρεξη να πολεμήσουν, ας πάνε στην Ουκρανία. Εγώ είμαι διατεθειμένος να φτιάξω σπίτια, γέφυρες, νοσοκομεία, σχολεία. Όταν κάποιοι Ιταλοί μιλούν εύκολα για πόλεμο και στρατιώτες που πολεμούν και πεθαίνουν έξω από τα σύνορά μας, υπάρχει κάποιο πρόβλημα», ολοκλήρωσε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.