Ουκρανός αξιωματούχος: «Με σαμποτάζ χτυπήσαμε την ρωσική βάση στην Κριμαία»

Καμία επιβεβαίωση από επίσημες πηγές

Ουκρανός αξιωματούχος: «Με σαμποτάζ χτυπήσαμε την ρωσική βάση στην Κριμαία»

Ο ουκρανικός στρατός είναι υπεύθυνος για τις μαζικές εκρήξεις στη ρωσική αεροπορική βάση της Κριμαίας, που σημειώθηκαν την Τρίτη και συντάραξαν την περιοχή, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους, όπως δήλωσε σήμερα Ουκρανός κυβερνητικός αξιωματούχος, μιλώντας υπό το καθεστώς ανωνυμίας στην εφημερίδα Washington Post.

Μάλιστα χωρίς να αποκαλύψει, ωστόσο, περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο που έγινε η επίθεση από τις ουκρανικές ειδικές δυνάμεις ουσιαστικά ανέφερε ότι είναι σαμποτάζ.

Ποιος πιστεύετε ότι ήταν ο ρόλος του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη στις υποκλοπές των κινητών τηλεφώνων πολιτικών και δημοσιογράφων;

  • Δεν γνώριζε (4%, 1.250 Votes)
  • Αυτός είχε δώσει την εντολή (81%, 24.454 Votes)
  • Πιθανόν να γνώριζε (10%, 3.010 Votes)
  • Μάλλον αγνοούσε τα πάντα (3%, 1.011 Votes)
  • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ (1%, 402 Votes)

Σύνολο ψήφων: 30.127

Loading ... Loading ...

Τουλάχιστον τρεις εκρήξεις συγκλόνισαν την αεροπορική βάση Safy, σε μια παραθαλάσσια περιοχή με τα βίντεο τα οποία κυκλοφόρησαν, να δείχνουν  ξαφνιασμένους λουόμενους σε κοντινό θέρετρο να τρέχουν να καλυφθούν.

Η χερσόνησος της Κριμαίας ενσωματώθηκε στη Ρωσία το 2014 και αποτελεί δημοφιλή προορισμό διακοπών για τους Ρώσους.

Η ουκρανική αεροπορία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι εννέα ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη καταστράφηκαν στη βάση, η οποία, σύμφωνα με τις αρχές, χρησιμοποιείται από τη Ρωσία για να εξαπολύει πυραυλικές επιδρομές εναντίον των ουκρανικών εδαφών.

Επισήμως, το Κίεβο αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει ότι Ουκρανοί συμμετείχαν στην επίθεση, ωστόσο την Τρίτη, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι εστίασε το βραδινό του διάγγελμα στην Κριμαία, υποσχόμενος να ανακτήσει τα εδάφη της. «Η Κριμαία είναι ουκρανική και δεν θα την εγκαταλείψουμε ποτέ», είπε, χωρίς να αναφερθεί στην αεροπορική βάση ή στην επίθεση.

Σύμφωνα με όσα έχουν κυκλοφορήσει, οι ειδικές δυνάμεις της Ουκρανίας συμμετέχουν σε μια εκστρατεία διείσδυσης σε εδάφη που ελέγχονται από τη Ρωσία και συντονίζονται με ντόπιους για την πραγματοποίηση επιθέσεων.

Η αντάρτικη δραστηριότητα ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένη στην κατεχόμενη νότια περιοχή της Χερσώνας, βόρεια της Κριμαίας, συμπεριλαμβανομένων δολοφονιών Ρώσων αξιωματούχων που έχουν εγκατασταθεί εκεί.

Η Ρωσία δήλωσε ότι οι εκρήξεις της Τρίτης προκλήθηκαν από ανάφλεξη πυρομαχικών και αξιωματούχοι ανέφεραν ότι τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε και 13 τραυματίστηκαν, συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών.

Η Washington Post δεν μπόρεσε να επαληθεύσει από ανεξάρτητες πηγές τους ισχυρισμούς των δύο πλευρών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αμερικανός αξιωματούχος, που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, τόνισε στην Post την Τρίτη ότι «δεν χρησιμοποιήθηκε αμερικανικό όπλο στην επίθεση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.