Ουκρανός ανταποκριτής διαψεύδει το Κίεβο για τις «φανταστικές νίκες» στο Σεβεροντονέτσκ

«Στον πόλεμο πρέπει να παραπλανάς τους εχθρούς σου και όχι τους πολίτες σου»

Ουκρανός ανταποκριτής διαψεύδει το Κίεβο για τις «φανταστικές νίκες» στο Σεβεροντονέτσκ

Ο Ουκρανός ανταποκριτής Jurij Butusov διέψευσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέλαβαν την μισή πόλη του Σεβεροντονέτσκ.

Μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά «στον πόλεμο πρέπει να παραπλανάς τους εχθρούς σου και όχι τους πολίτες σου».

Και συνεχίζει: «Έχουμε ανάγκη από αληθινές νίκες και όχι φανταστικές και η ουκρανική κοινωνία έχει ανάγκη να λαμβάνει πληροφορίες που αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα.

Οι στρατιώτες μας ελέγχουν ένα μέρος της πόλης και την βιομηχανική ζώνη».

«Οι ένοπλες δυνάμεις μας καθάρισαν το μισό» Σεβεροντονέτσκ από τα ρωσικά στρατεύματα που υπήρχαν εκεί, δήλωσε νωρίτερα ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Λουγκάνσκ Σεργκίι Γκαϊντάι σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Η μισή πόλη βρίσκεται υπό τον έλεγχο των υπερασπιστών μας», πρόσθεσε.

Όμως ο Ουκρανός ανταποκριτής τον διαψεύδει.

Προφανώς το Κίεβο επιχειρεί να δημιουργήσει άλλη εικόνα στους πολίτες του για να μην πέσει το ηθικό της ουκρανικής κοινωνίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.