Ούτε το κρύβουν πλέον: Μοιράζουν γλυκά στον ουκρανικό στρατό με το πρόσωπο του ναζιστή Σ.Μπαντέρα

Ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιουσένκο θέλοντας να αυξήσει το μαχητικό πνεύμα των Ουκρανών στρατιωτών

Ούτε το κρύβουν πλέον: Μοιράζουν γλυκά στον ουκρανικό στρατό με το πρόσωπο του ναζιστή Σ.Μπαντέρα

Ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιουσένκο θέλοντας να αυξήσει το μαχητικό πνεύμα των Ουκρανών στρατιωτών, έχει συσκευάσει μέλι, στη συσκευασία του οποίου υπάρχει εθνικιστικό λογότυπο.

«Αυτό είναι το μέλι που αγαπούν όλοι, το οποίο προέρχεται από κυψέλες στις γενέτειρες μεγάλων Ουκρανών», έγραψε στο Facebook ο 68χρονος Γιουσένκο.

Η πρώτη παρτίδα των 25.000 συσκευασιών μελιού που φέρει τις εικόνες του εθνικού ποιητή Τάρας Σεφτσένκο και του αμφιλεγόμενου Ουκρανού εθνικιστή και αντισημίτη Στέπαν Μπαντέρα είναι έτοιμη να σταλεί στο μέτωπο. 

«Αυτό είναι το αγαπημένο μας μέλι, το οποίο μαζεύτηκε στα μελισσοκομεία της χώρας των Μεγάλων Ουκρανών. Το μέλι Σεφτσένκο συλλέχτηκε στο Morintsy, το μέλι Μπαντέρα συλλέχτηκε στο γενέθλιο χωριό  Στεπάν Αντρίγιοβιτς- Στάρι Ουχρίνοφ.

«Δεν έχουμε κοινή γλώσσα με τους Μοσχοβίτες. Το ίδιο συμβαίνει και με το μέλι», λέει η συσκευασία του μελιού, διακοσμημένης με το πρόσωπο του Μπαντέρα.

Ποιος ήταν ο Μπαντέρα

Ο Μπαντέρα είναι ο ιδεολογικός ηγέτης της ριζοσπαστικής πτέρυγας της Οργάνωσης Ουκρανών Εθνικιστών (OUN).  Οι παρτιζάνοι εθνικιστές από τη δυτική Ουκρανία ήταν υπεύθυνοι για μια δίωξη με εθνικά κίνητρα το 1943 που σκότωσαν δεκάδες χιλιάδες Πολωνούς αμάχους.

Μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Μπαντέρα κατέφυγε στη Γερμανία, όπου δολοφονήθηκε από πράκτορα της KGB το 1959.

Για τις επόμενες παρτίδες μελιού, οι Ουκρανοί θα πρέπει να προτείνουν οι ίδιοι τι πρέπει να απεικονίζεται στις συσκευασίες τους, είπε ο Γιουσένκο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Έχουμε πραγματικά τον ισχυρότερο στρατό στον κόσμο. Γιατί η δύναμη και η ισχύς του στρατού δεν μετριέται μόνο από τον αριθμό των τανκς, αλλά από το μαχητικό του πνεύμα!», έγραψε ο πολιτικός στο Facebook.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.