Πάτρα – Δ.Γαλεντέρης για Ίριδα: «Το πνευμονικό οίδημα μπορεί να εμφανιστεί στον ασφυκτικό θάνατο» (βίντεο)

«Έχουν προστεθεί στοιχεία τα οποία πρέπει να απομονωθούν για να δούμε ποια δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της ΚΑΡΠΑ και ποια προϋπήρχαν»

Πάτρα – Δ.Γαλεντέρης για Ίριδα: «Το πνευμονικό οίδημα μπορεί να εμφανιστεί στον ασφυκτικό θάνατο» (βίντεο)

Ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης και ο ψυχίατρος, Δημήτρης Σούρας, μίλησαν το μεσημέρι του Σαββάτου σε τηλεοπτική εκπομπή, αναφορικά με την αποκάλυψη της Αγγελικής Νικολούλη στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» για το πανάκι της Ίριδας και το πνευμονικό υγρό που βρέθηκε.

Ο ιατροδικαστής εξήγησε αρχικά πως το υλικό που προκύπτει από το πνευμονικό οίδημα είναι ένα μείγμα αίματος με ορούς.

«Το πνευμονικό οίδημα μπορεί να εμφανιστεί στον ασφυκτικό θάνατο, για να υπάρχει αυτό το υλικό στο πανάκι πρέπει να έχει μπει μέσα στην στοματική κοιλότητα» συμπλήρωσε.

Σημείωσε πως τα εν λόγω στοιχεία υπήρχαν εξ’ αρχής, ωστόσο, υπήρχαν και ορισμένα ιστοπαθολογικά ευρήματα που λειτούργησαν ως ένα τείχος στη διάγνωση. «Ήταν δύσκολο να παρακαμφθούν και να πάμε στην ασφυξία από την πρώτη στιγμή» προσέθεσε ο ιατροδικαστής.

Σε ό,τι αφορά τις τοξικολογικές της 9χρονης Τζωρτζίνας, που βγήκαν «καθαρές» από κεταμίνη, ο ιατροδικαστής επισήμανε πως το δείγμα αίματος δίνει πληροφορίες για μικρό χρονικό διάστημα και αυτό εξαρτάται από την ουσία, η οποία έχει χορηγηθεί στον οργανισμό.

«Συνεπώς το αρνητικό αυτό αποτέλεσμα πρέπει να διερευνηθεί και να ερμηνευθεί με μεγάλη προσοχή γιατί συνδυάζεται με κάποια επεισόδια επιληψίας, σπασμών. Πρέπει να ξέρουμε πότε έγιναν αυτά τα επεισόδια και μετά από πόση ώρα λήφθηκε το αίμα» εξήγησε ο ιατροδικαστής.

Σχετικά με την κατάθεση γιατρού που αναφέρει ότι οι αμυχές στο πρόσωπο της Ίριδας έγιναν στην προσπάθεια ανάνηψης, ο ιατροδικαστής τονίζει πως από την στιγμή που έχει γίνει η διαδικασία της ΚΑΡΠΑ τα αρχικά στοιχεία έχουν μολυνθεί.

«Έχουν προστεθεί στοιχεία τα οποία πρέπει να απομονωθούν για να δούμε ποια δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της ΚΑΡΠΑ και ποια προϋπήρχαν» σημείωσε ο κ. Γαλεντέρης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.