ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

«Πίθος των Δαναΐδων» οι αποστολές όπλων στην Ουκρανία και… πληρώνουν οι Αμερικανοί: Καταστροφή αποθηκών μια ανάσα από την Πολωνία

Μόλις εντοπίζονται δέχονται ρωσικούς πυραύλους - Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ υπόσχεται νέες αποστολές

«Πίθος των Δαναΐδων» οι αποστολές όπλων στην Ουκρανία και… πληρώνουν οι Αμερικανοί: Καταστροφή αποθηκών μια ανάσα από την Πολωνία

Μια ιδιότυπη αιμορραγία υφίσταται ο ουκρανικός στρατός καθώς οι ρωσικές δυνάμεις φαίνεται να έχουν αναπτύξει ένα δίκτυο πληροφοριών τόσο επί του εδάφους όσο και με ηλεκτρονικά μέσα με στόχο τις αποθήκες οπλισμού που γεμίζουν σαν άλλο “πίθο των Δαναΐδων” από τις δυτικές χώρες και καταστρέφονται από τους ρωσικούς πυραύλους.

Έτσι και με περισσότερες πληροφορίες που έρχονται στην επιφάνεια η ισχυρή πυρκαγιά στα περίχωρα της πόλης Yavoriv στην περιοχή Lvov οφείλεται σε πυραυλική επίθεση που έπληξε μια αποθήκη με όπλα που προμηθεύονταν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ.

Μάλιστα οι προσπάθειες των Ουκρανών για δημιουργία αποθηκών όσο κοντά στα Πολωνικά σύνορα, με την ελπίδα ίσως να χτυπηθεί πολωνικό έδαφος και έτσι να επιτεθεί το ΝΑΤΟ (άρθρο5) δεν είναι αποτρεπτικός παράγοντας για τις ρωσικές δυνάμεις που απλά όπου τις εντοπίζουν τις καταστρέφουν.

Και οι Αμερικανοί; Απλά υπόσχονται να αποστείλουν επιπλέον υλικό που θα καταστραφεί και αυτό και θα συνεχίζεται με τον λογαριασμό να πηγαίνει στους Αμερικανούς φορολογούμενους που πληρώνουν τις επιδιώξεις του Τ.Μπάιντεν (εκτός της ακρίβειας) ο οποίος έτσι προσπαθεί να επιδοτήσει και έμμεσα τις στρατιωτικές βιομηχανίες.

Από μαρτυρίες το χτύπημα επιβεβαιώνεται και μάλιστα γίνεται λόγος για την πρώτη φορά που βομβαρδίζεται από τους Ρώσους περιοχή μόλις 15 km από τα σύνορα με την Πολωνία.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, η πυραυλική επίθεση έγινε από έξι πυραύλους εκ των οποίων οι δύο καταστράφηκαν από την αεράμυνα της Ουκρανίας.

Οι υπόλοιποι τέσσερις όμως βρήκαν το στόχο τους προκαλώντας μεγάλη καταστροφή.

Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο κέντρο εκτός από τα δυτικά οπλικά συστήματα που υπήρχαν, ήταν και κέντρο εκπαίδευσης των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας.

Φωτογραφίες που είχαν κυκλοφορήσει νωρίτερα φαίνεται ότι είναι από αυτό ακριβώς το κέντρο, πριν φυσικά χτυπηθεί. A96A3FB2 1C75 48B6 A20F 0143A3B031AA 330BAB87 5AD6 4D2A 9CF5 2FC53FCB1F97

Νωρίτερα ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Α.Μπλίνκεν σε συνάντηση του με τον ουκρανό ομόλογό του Ν.Κουλέμπα του υποσχέθηκε ότι θα αποστείλει επιπλέον υλικά και όπλα για να αντιμετωπίσουν την Ρωσία:

«Περισσότερα όπλα και άλλη βοήθεια είναι καθ’ οδόν προς την Ουκρανία» είπε ο Αμερικανός. Και ετσι επιπλέον αποθήκες θα γεμίσουν και θα χτυπηθούν.

Το δε χτύπημα στο διεθνές κέντρο εκπαίδευσης της Ουκρανίας έχει ως στόχο τους μισθοφόρους που συγκεντρώνονται στο σημείο και μετά προωθούνται στην πρώτη γραμμή.

Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: “Όποιος έρχεται να μας πολεμήσει να προσέχει τον ουρανό”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.