ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Ποινές με βάση τα τσετσενικά έθιμα προτείνει ο Ρ.Καντίροφ: «Αν δεν βρίσκεται ο εγκληματίας θα σκοτώνεται κάποιος συγγενής του»

«Έτσι η αιματηρή μας βεντέτα θα ξεπληρωθεί γρήγορα»

Ποινές με βάση τα τσετσενικά έθιμα προτείνει ο Ρ.Καντίροφ: «Αν δεν βρίσκεται ο εγκληματίας θα σκοτώνεται κάποιος συγγενής του»

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με αξιωματούχους την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο Καντίροφ δήλωσε ότι έδωσε εντολή στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου της Τσετσενίας να διατηρήσουν «ακραία επαγρύπνηση» κατά τη διάρκεια των εορτών, οι οποίες στη Ρωσία λαμβάνουν χώρα στις 1-8 Ιανουαρίου.

«Έτσι η αιματηρή μας βεντέτα θα ξεπληρωθεί γρήγορα»

«Τόνισα ότι κάθε απόπειρα άσκησης βίας προς τη ζωή ενός ατόμου θα έχει αντίκτυπο στους συγγενείς του δράστη», έγραψε στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

«Οι στενοί συγγενείς πρέπει να γνωρίζουν τι κάνει ένα μέλος της οικογένειάς τους και να φέρουν την ευθύνη γι’ αυτούς, όπως μας διδάσκουν εδώ και αιώνες οι εθιμικοί νόμοι της Τσετσενίας (adats)», πρόσθεσε ο Καντίροφ.

Κάλεσε σε «αιματηρή εκδίκηση κατά των συγγενών»

Η ομάδα της αντιπολίτευσης στην Τσετσενία 1Adat μετέφρασε τα σχόλια του Καντίροφ στην τσετσενική γλώσσα που έγιναν κατά τη διάρκεια της συνάντησης με αξιωματούχους την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι The Moscow Times, κάλεσε σε «αιματηρή εκδίκηση» κατά των συγγενών όσων ασκούν βία κατά των υπαλλήλων των Αρχών επιβολής του νόμου στη Δημοκρατία της Τσετσενίας ή κατά τουριστών.

«Αν κάποιος αξιωματούχος εντοπίσει τον παραμικρό κίνδυνο ή αν απλά του μοιάζει για τέτοιος, θα πρέπει να δώσει αμέσως προσοχή σε αυτόν. Δεν έχει σημασία ποιος ή ποιανού απόγονος είναι. Αν κάποιος παραβιάζει τη δημόσια ασφάλεια, αποτελεί κίνδυνο για έναν αστυνομικό ή έναν τουρίστα, ακόμα κι αν δεν βρούμε καν τον παραβάτη, δεν θα συνεχίσουμε να τον ψάχνουμε, αλλά σίγουρα θα βρούμε τους συγγενείς του», είπε χαρακτηριστικά ο Καντίροφ.

«Αν ο εγκληματίας δεν μπορεί να βρεθεί, ο αδελφός του, ο πατέρας του θα σκοτώνεται»

«Όπως συνηθίζεται από αρχαιοτάτων χρόνων, αν κάποιος από τους συγγενείς έχει κάνει λάθος και ο εγκληματίας δεν μπορεί να βρεθεί, ο αδελφός του, ο πατέρας του θα σκοτώνεται. Έτσι η αιματηρή μας βεντέτα θα ξεπληρωθεί γρήγορα», προσέθεσε.

«Κάποιος διαπράττει φόνο και φεύγει ελεύθερος χωρίς τιμωρία, ενώ οι συγγενείς του αρχίζουν να τον αποκηρύσσουν. Καμία αποκήρυξη δεν θα λειτουργήσει μέχρι να σκοτώσουμε κάποιον από την οικογένειά τους και να διεκδικήσουμε το δικαίωμα της αιματηρής εκδίκησης», είπε ακόμα.

Οι Moscow Times δεν μπόρεσαν να επαληθεύσουν ανεξάρτητα τη μετάφραση της 1Adat.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.