Σε πύρινο κλοιό η Αχαΐα – Εκκενώνεται και δεύτερος οικισμός – Καίγονται σπίτια – Λιποθύμησε πυροσβέστης (upd2)

Σε πύρινο κλοιό η Αχαΐα – Εκκενώνεται και δεύτερος οικισμός – Καίγονται σπίτια – Λιποθύμησε πυροσβέστης (upd2)

(Ανανέωση από αρχικό κείμενο 15:45) Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στην περιοχή Δροσιά Τριταίας, στην Αχαΐα και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το χωριό εκκενώνεται προληπτικά και απομακρύνονται οι κάτοικοι.

Εντολή για προληπτική εκκένωση της κοινότητας Σουλίου, που βρίσκεται στις παρυφές της Πάτρας, δόθηκε από την Πυροσβεστική, λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε νωρίτερα στην γειτονική περιοχή της Ελεκίστρας.

Στην περιοχή βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις που βοηθούν στην εκκένωση της κοινότητας, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες, προκειμένου να μην απειληθούν κατοικημένες περιοχές.

Στο σημείο επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 12 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού 2 κάναντερ από την αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, 3 πετζετέλ και 1 ελικόπτερο τύπου ERICKSON. Παράλληλα, έχει ζητηθεί η συνδρομή του ρωσικού αμφίβιου αεροσκάφους Beriev-200.

Την τιτάνια προσπάθεια κατά του πύρινου μετώπου συνδράμουν και οι εθελοντές του ΣΕΔΙΠ.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ερυμάνου Θ. Μπαρή, η πυρκαγιά έχει πάρει διαστάσεις, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύουν σπίτια και κατοικημένες περιοχές, ενώ φαίνεται να κινείται προς την περιοχή Τσαπόγα.

Όπως έγινε γνωστό, λίγο μετά τη 1 ένας πυροσβέστης έχασε τις αισθήσεις του και ασθενοφόρο έσπευσε στο σημείο.

Τονίζεται πως αυτή τη στιγμή στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1420323433989222402


Την άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής προκάλεσε πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Δροσιά Τριταίας, στην Αχαΐα.

Στην περιοχή σπεύδουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά δεν απειλεί προς το παρόν κατοικίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.