ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Έκτη νύχτα Αποκάλυψης στην Εύβοια: Η κυβέρνηση την άφησε να καεί – Μαίνονται τα μέτωπα σε Γούβες και Αρτεμίσιο

Έκτη νύχτα Αποκάλυψης στην Εύβοια: Η κυβέρνηση την άφησε να καεί – Μαίνονται τα μέτωπα σε Γούβες και Αρτεμίσιο

Έκτη νύχτα κόλασης βιώνουν οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας, καθώς η φωτιά συνεχίζει να καίει για έβδομη μέρα το νησί, με τα περισσότερα χωριά να έχουν εκκενωθεί και τους περισσότερους κατοίκους να δίνουν την ύστατη μάχη στο Πευκί.

Το ενδιαφέρον των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνται στα χωριά Ελληνικά, Γούβες, Αρτεμίσιο, Καστρί, Πευκί, Μονοκαρυά, Καματριάδες και Γαλατσάδες καθώς τα μέτωπα εκεί είναι μεγάλα.

Παρ’ όλα αυτά, στις Γούβες, στο Αγριοβότανο, στη Μονοκαρυά και στο Πευκί φαίνεται πως ο μεγάλος κίνδυνος έχει αποσοβηθεί επί του παρόντος χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες εθελοντών, κατοίκων και πυροσβεστικών δυνάμεων που ορισμένοι εξ αυτών δεν εκκένωσαν τις περιοχές.

Εντούτοις, τα προαναφερθέντα χωριά δεν έμειναν αλώβητα από τις φλόγες μιας και κάηκαν αρκετά σπίτια, με τους περισσότερους κατοίκους να απομακρύνονται με πλοία.

Η φωτιά, σύμφωνα με την ΕΡΤ, μπήκε την Κυριακή (08/08) στο Βουλίκι, πέρασε από τις Γούβες και η πυρκαγιά συνέχισε την ανεξέλεγκτη πορεία της προς το Αρτεμίσιο, το Γεράκι και το Καστρί.

Ακόμα, αναζωπυρώσεις έχουν σημειωθεί στην Αγία Άννα, στα Βασιλικά, στο Ψαροπούλι, στον Άγιο Νικόλαο, καθώς και στους οικισμούς Κερασοχώρι, Μηλιές, Κρυονερίτης και Αγδίνες, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να επεμβαίνουν άμεσα.

Σε επιφυλακή πλοία, φέρι μπόουτ και Λιμενικό

Όσοι κάτοικοι έχουν εκκενώσει τις πυρόπληκτες περιοχές, έχουν βρεθεί στο επίνειο της βόρειας Εύβοιας, δηλαδή στο Πευκί.

Έτσι, σε εκείνο το σημείο βρίσκονται πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, σκάφη του Λιμενικού Σώματος καθώς και φέρι μπόουτ για την άμεση απομάκρυνση των πολιτών.

Μάλιστα, πέντε άνθρωποι που προσπάθησαν να αποφύγουν τις φλόγες από την παραλία Μαύρικα Ευβοίας, διεσώθησαν και πλέον βρίσκονται στο Πευκί.

Ακόμα, επισημαίνεται πως οι μετακινήσεις επιβατών και οχημάτων από τα λιμάνια της Αιδηψού και Αγιόκαμπου Ευβοίας πραγματοποιούνται δωρεάν ύστερα από σχετική απόφαση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη.

Χαρδαλιάς: Η προσπάθεια όλων συνεχίζεται και είναι μεγάλη

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, δήλωσε την Κυριακή (08/08) πως «η προσπάθεια όλων συνεχίζεται και είναι μεγάλη».

Ειδικότερα, στο πλαίσιο έκτακτης ενημέρωσης για τις δασικές πυρκαγιές ο ίδιος είπε πως «ο αγώνας συνεχίζεται αμείωτος με την ίδια ένταση και την ίδια αυταπάρνηση», ενώ χαρακτήρισε «δύσκολο» το βράδυ που πέρασε.

Ακόμα, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την παράταση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), με την οποία απαγορεύεται η πρόσβαση σε δάση, πάρκα και άλση έως και τις 06:00 π.μ. της 13ης Αυγούστου.

Σχεδόν 460.000 στρέμματα έγιναν στάχτη μόνο στην Εύβοια

Η εκτίμηση των καμένων στρεμμάτων μόνο στην Εύβοια ανέρχεται σε περίπου 460.000 και χαρακτηρίζεται τουλάχιστον ως αποκαρδιωτική.

Αναλυτικά, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του meteo.gr από την Κυριακή (08/08), έως το μεσημέρι της χθεσινής ημέρας, έχουν καεί περίπου 460.000 στρέμματα στην Εύβοια, 80.000 στρέμματα στην Αττική και 110.000 στρέμματα στη Λακωνία, ανεβάζοντας το σύνολο των καμένων εκτάσεων στα τουλάχιστον 650.000.

Εντούτοις, με δεδομένο ότι οι πυρκαγιές στην Εύβοια συνεχίζουν να καίνε, η εν λόγω εκτίμηση από τις εικόνες που κατέγραψε ο ευρωπαϊκός περιβαλλοντικός δορυφόρος Sentinel-2, είναι πολύ πιθανό να μεταβληθεί κατά τις επόμενες ημέρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=XvF_sva-m9o&feature=emb_title&ab_channel=PronewsTV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.