Το όποιο «κόμμα Καρυστιανού» -αν υπάρξει- θα γίνει 40 ημέρες πριν τις εκλογές. Τέλος!

Φόβοι να περάσει στην Ηλεία η φωτιά από την Γορτυνία – Σε επιφυλακή δυνάμεις πυρόσβεσης

Φόβοι να περάσει στην Ηλεία η φωτιά από την Γορτυνία – Σε επιφυλακή δυνάμεις πυρόσβεσης

«Μικρές εστίες φωτιάς εξακολουθούν να καίνε σε διάφορες περιοχές του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας» ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Όπως πρόσθεσε, «η περιοχή στην οποία έχουν επικεντρωθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις, είναι αυτή ανάμεσα στις κοινότητες Λάσδικα, Μηλιές και Κρυονέρι, όπου στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα επιχειρήσει ένα ακόμα πεζοπόρο τμήμα». Παράλληλα, όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης, «αύριο αναμένονται στην Ηλεία, 30 πυροσβέστες από την Αυστρία».

Επίσης, πυροσβεστικές δυνάμεις και μηχανήματα έργου εξακολουθούν να βρίσκονται κοντά στα διοικητικά όρια Ηλείας – Αρκαδίας, ώστε να μην περάσει σε περιοχές της Ηλείας, η φωτιά που καίει στην Γορτυνία.

Ειδικότερα, η ετοιμότητα επικεντρώνεται στις περιοχές Ξηρόκαμπος και Βασιλάκι του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και στις περιοχές Σέκουλας, Δαφνούλα και Αλιφείρα του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.

Στο μεταξύ, συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην αντιπεριφέρεια Ηλείας, με σκοπό, όπως ανακοινώθηκε, «τον συντονισμό των δράσεων, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες συγκρότησης των επιτροπών για την εκτίμηση και καταγραφή των ζημιών».

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης, Βασίλης Γιαννόπουλος, «μολονότι δεν έχει αποσοβηθεί ακόμα ο κίνδυνος των αναζωπυρώσεων στα μέτωπα της πυρκαγιάς, επιταχύνουμε τις ενέργειές μας για την άμεση καταγραφή των ζημιών».

«Εκτός των άλλων προβλημάτων που προκάλεσε η πυρκαγιά, πολύ σοβαρή είναι η καταστροφή των λεκανών απορροής των υδάτων, κάτι που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους πρόκλησης έντονων φαινομένων κατά την εκδήλωση των πρώτων βροχών. Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει και οι αρμόδιες υπηρεσίες δασών και τα δασαρχεία, να προχωρήσουν κι αυτοί από την πλευρά τους, άμεσα, στην εκτέλεση αντιδιαβρωτικών έργων, προκειμένου να αποφευχθούν οι αποσαθρώσεις εδαφών και να μην επιβαρυνθούν ακόμα περισσότερο οι χείμαρροι και τα αντιπλημμυρικά έργα στους ποταμούς και ειδικότερα στον Αλφειό», πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.