Μεγάλη φωτιά στη Φθιώτιδα – Υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο – Δεν κινδυνεύει το χωριό Λογγίτσι (upd)

Μεγάλη φωτιά στη Φθιώτιδα – Υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο – Δεν κινδυνεύει το χωριό Λογγίτσι (upd)

(Ανανέωση από κείμενο 21:16) Τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά που έφτασε κοντά στα πρώτα σπίτια του χωριού Λογγίτσι της Φθιώτιδας. Το χωριό δεν κινδυνεύει πλέον.

Ωστόσο, για τον φόβο αναζωπυρώσεων των εστιών στο Λογγίτσι, δυνάμεις της πυροσβεστικής παραμένουν στο σημείο.


(Ανανέωση από αρχικό κείμενο 17:03) Από τα εναέρια μέσα δόθηκαν και τα πρώτα στοιχεία για τα μέτωπα της πυρκαγιάς, που λόγω του δυνατού ανέμου που άλλαξε κατεύθυνση απειλεί και το χωριό! Αμέσως ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας έδωσε εντολή εκκένωσης του οικισμού.

Ρίψεις στο σημείο ανέλαβαν να κάνουν άλλα τρία αεροσκάφη (τα δυο Canadair) που σηκώθηκαν από το αεροδρόμιο της Αγχιάλου.

Στο σημείο φτάνουν και υδροφόρες από Δομοκό και Στυλίδα, καθώς και ένα χωματουργικό να συνδράμει τους πυροσβέστες.


Φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στο Λογγίτσι Φθιώτιδας.

Στο σημείο έχουν σταλεί και επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις για την κατάσβεση του πύρινου μετώπου.

Ειδικότερα, στο σημείο επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 12 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η φωτιά που μαίνεται σε χαμηλή βλάστηση δεν απειλεί σπίτια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.